I delstaten California i USA er det blitt fremmet et lovforslag om å forby politihunder fra å delta i visse handlinger. Tilhengere av forslaget hevder at hundene er rasistiske, siden flertallet av de mistenkte som blir bitt, er svarte. Det blir også hevdet at hundene går etter svarte amerikanere fordi hunder i slaveriets dager ble brukt til å jakte på flyktende slaver.

Corey Jackson, en svart mann med en prominent stilling blant Demokratene i California, har forfattet lovforslaget. Jackson sier at «Dette tar sikte på å avslutte en dypt rasistisk og skadelig praksis som har vært en bærebjelke i USAs historie med rasemessig skjevhet og vold mot svarte amerikanere og fargede. Bruken av politihunder har påført svarte amerikanere brutal vold og livslange traumer».

Svarte og latinoer er berørt i to tredjedeler av sakene med voldsbruk som involverer politihunder i California. I henhold til den foreslåtte loven vil politihunder ikke kunne jage kriminelle eller bli brukt i kontroll av folkemengder. De vil derimot få lov til å snuse opp eksplosiver, delta i søk og redning og i «narkopåvisning som ikke innebærer biting».

Rick Callender fra National Association for the Advancement of Coloured People sier at politihunder «har røtter i slaveri og er blitt brukt som verktøy for undertrykkelse» av svarte, brune og andre fargede mennesker. «Med dette lovforslaget bryter vi båndene med den terroriserende fortida og beveger oss mot ei lysere framtid», uttaler Callender.

Mange politimenn er derimot sterkt kritiske til forslaget. Fresno County Sheriff John Zanoni påpeker at politihundene er viktige for sikkerheten til politibetjenter. «De er avgjørende for å gjennomsøke bygninger, og de er avgjørende for å holde samfunnet vårt trygt fordi menneskene disse hundene går etter, er voldelige». Forslaget vil redusere sikkerheten for politifolk og også øke sannsynligheten for at politiet må bruke makt mot kriminelle.

En politimann som ber om ikke å bli navngitt, sier at disse godt trente hundene er «helter». De løper inn på steder og tar kontroll med skurker som ofte har våpen. Å forhindre at politihundene gjør jobben sin, vil bety at kriminelle ikke blir tatt på en kontrollert måte. Dette kan føre til at flere mennesker blir skutt og drept – både politifolk og mistenkte kriminelle, påpeker politimannen.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.