Anders Tvegård. Foto: Twitter

Først kommer Dagsnytt og forteller om at protestene i USA fortsetter og at det ene og alene skyldes at en hvit politimann kvalte en svart arrestant. Svart-hvitt, bokstavelig talt.

Ingenting om at «protestene» har gått over i ren vandalisme og plyndring.

Tidligere Washington-korrespondent Anders Tvegård følger opp. Til å begynne med er det en samtale med studioverten, som stiller de vanlige «hvorfor», «hva betyr dette?»-spørsmålene.

Tvegård snakker i store bokstaver: Det er et «sår» hos de svarte som slike hendelser river opp igjen og igjen og denne gang rant det over. Årtiers dårlig behandling ligger bak.

Javel. Men dette var bare oppvarmingen, for nå var Tvegård kommet i gang: Han klarte å koble covid-19 til George Floyds død. Svarte var blitt ekstra hardt rammet av pandemien, derfor eksploderte gatene.

– Amerikanerne er rammet av to virus, sa Tvegård. -Først corona-viruset og nå rasisme-viruset.

Det hadde plaget USA i lang tid og vi må forstå at de svarte ønsker å riste det av seg.

Ved å brenne ned sine egne bydeler?

Det spørsmålet stilte ikke studio.

At en tidligere Washington-korrespondent kan si noe så dumt, og bli tatt alvorlig, er et tegn på at NRK synker.

NRK legger seg på nivået til Black Lives Matter og CNN.

-Hvorfor angrep demonstrantene CNN-hovedkvarteret i Atlanta, spurte ankerjournalisten.

Tvegård hadde ikke noe ordentlig svar på det. Han mente det skyldtes at demonstrantene befant seg i nærheten og var blitt provosert av politiet utenfor. Dessuten var det ikke redaksjonen som holdt til der, det var kjøpesenter.

Vi må venne oss til: Når noe skjer er ikke NRK lenger opptatt av å finne svarene, men av å redde deres egne standpunkt: I dette tilfelle den rettferdige harme.

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.