Sakset/Fra hofta

Regjeringens 17. mai-dans. Skjermbilde, NRK.

Regjeringen har spilt inn en fellesdans i anledning årets digitale 17. mai. Det har skapt mange spydige og negative reaksjoner på sosiale medier. Vi har sakset noen ytringer fra Facebook:

Oda Rygh, blogger og forfatter:

Egentlig er det litt fint at vi bor i et land der regjeringa er villig til å si fra seg all verdighet for NRK Super. Det er jo det. Men likevel…

Finn Øglænd, lyriker:

Verdighet er blitt eit framandord i Norge. Det er ingen grenser for kor langt ein kan synke.

Nils Rune Langeland, historiker og forfatter:

Gibbon karakteriserte barbarariets essens som uskuld.

Wanja Botn:

Det er også verdt å merke seg at slike flåsete opptredener er de eneste anledningene de tør å vise seg med norske flagg.

Christian Aastorp, informatiker:

Vi er midt i en global krise ingen ser slutten på. Jeg forventer verdighet og ansvarlighet. Og jeg hater, hater og hater slike «Nå gjør vi noe morsomt sammen dere, nå må alle være med!» Hater. (…) La dem synge og danse, på bakrommet, uten NRK. Folk frykter for livet og jobben, det er ikke rett tid for våre fremste ledere å danse og spøke offentlig.

Inge Kristiansen, forlagsredaktør:

Uverdig, uverdig, uverdig!

Ola Moe, investor:

Like teit som når kompispolitiet skal danse for å være kule. Da har de misforstått rollen.

Beate Skard, folkehøgskolelærer:

Jeg synes statssekretærene også burde vært med. Og rådgiverne deres igjen. Aller bakerst. Da hadde det blitt schwung over det.

Frank Steinsvik, kirkeverge:

Dette er bare ubehagelig pinlig. Tenk om vi hadde politikere som litt oftere sa nei til tåpeligheter som dette, og litt oftere sa ja til tiltak som bygde lokalsamfunn fremfor å rasere dem.

Morten Mikalsen, ingeniør:

Hva i all verden er dette? Vi er inne i moderne histories største krise i fredstid. En krise som koster verden vanvittig med liv, helse og penger. En krise som kunne vært kraftig redusert om ikke verden og Europa var i en så elendig nasjonal forfatning uten noen form for import og grensekontroll. På en eller annen bisarr måte går dette politikere på trehjulssykkel og kunnskapsløs falsk synging en høy gang. Foreløpig har dette globale eksperimentet kostet Norge ca 200 mong. Får vi en sang for hver ny mong Erna? Det blir interessant å se hvordan fløypartiene kommer ut etter valget om sittende regjering fortsetter som dette.

Therese Sollien, kommentator i Aftenposten:

Sigrid [Solliens datter, red.mrk.] elsker den dansen. Vi ser på den hver morgen og øver til søndag. Nå skal vi se på denne versjonen istedenfor den med Fantorangen. Det blir morsommere for mor.

En politiker som var kjent for at hun konsekvent nektet å stille opp på diverse spillopper foran kamera, var Margaret Thatcher (1925–2013), legendarisk konservativ britisk statsminister under hele 1980-tallet. Man kan for eksempel få bekreftet dette ved å se utdraget av dette legendariske intervjuet med en svensk reporter. Det er vanvittig fornøyelig!

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!