En mann står alene på en gate i Wuhan. Bilder som dette sier noe om hvor omfattende konsekvenser viruset har fått. Nå har dette stått på i to måneder og ingen aner hvor lenge det varer før det er over. Foto: stringer/Reuters/Scanpix

Covid-19 slår nå også inn på Wall Street. Dow Jones falt 800 poeng ved åpning. De asiatiske børsene blødde natt til mandag. Det er utsiktene til at corona-viruset blir en pandemi som får børsene til å rase.

Det er allerede klart at virkningene for kinesisk økonomi og med den verdenshandelen. Beijing har forsøkt å overbevise om at epidemien er på retur. Men det er forlydender om at dette er villedende informasjon. Samtidig kommer meldingene om dødsfall i Italia, Sør-Korea og Iran.

Det kan være at vi bare er ved begynnelsen av pandemien. Det er nå frykten som har overtatt og driver markedene og det betyr: ned, ned, ned.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.