Et databilde laget av Nexu Science Communication sammen med Trinity College i Dublin, viser en modell som er strukturelt representativ for et betacoronavirus, som er den typen virus som er knyttet til COVID-19, bedre kjent som koronaviruset knyttet til Wuhan-utbruddet. Foto: NEXU Science Communication/ Reuters/ NTB Scanpix

Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte onsdag ettermiddag korona-viruset som en pandemi. Dette vil ikke ha noen praktisk betydning for Norge, men berører hvordan helsemyndighetene i alle land må forholde seg til viruset.

Pandemi, sykdom som rammer svært mange mennesker og brer seg ut over et meget stort geografisk område, for eksempel flere verdensdeler. Pandemi er det samme som en omfattende epidemi. Ikke minst infeksjoner med influensavirus kan opptre som pandemier. Det klassiske eksempelet er spanskesyken. Beredskap for beskyttelse av befolkningen ved pandemier er et høyt prioritert arbeidsområde for helsemyndighetene og det er utarbeidet detaljerte beredskapsplaner for pandemier i Norge og internasjonalt. (Store norske leksikon)

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.