WHO har dekket over for Beijings livsfarlige bedrag som gjorde pandemien mulig. Hvis ikke myndighetene tør å ta et oppgjør med WHO vil Norge bli tatt på sengen også neste gang. Her sjefen for WHO, Tedros Adhanom, med presidentt Xi jinping  28. januar, 2020. Foto: Naohiko Hatta/Reuters/Scanpix

Regjeringen bevilger 130 millioner til koronaforskning. Men norske medier og regjeringen ønsker ikke konfrontere Beijing med hvordan de kunne la viruset bli en pandemi og hvorfor de overhodet forsket på corona-virus. De politiske siden er fraværende.

Det er både eksperimentene med coronavirus og håndteringen av viruset, som gjorde en pandemi mulig. Hvis regjeringen mener noe med beredskap, må den studere hvordan det var mulig at en stat med viten og vilje kunne slippe et virus løs som det visste smittet menneske til menneske.

Så lenge norske myndigheter ikke ønsker å konfrontere den politiske siden vil vi være enda dårligere forberedt neste gang. Batwoman Shi Zhengli sier det er 5000 koronavirus der ute som bare venter på å bli oppdaget.

I alt 30 norske forskningsmiljøer har nå fått 130 millioner kroner for å bidra til forskning i forbindelse med koronavirusutbruddet.

– Vi mangler fortsatt mye kunnskap om viruset. Forskningen skal bidra til å evaluere behandling og gi systematisk kunnskap om spredningen og effektene av viruset, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

78 fagmiljøer leverte inn søknad til Forskningsrådet. 30 prosjekter får finansiering.

19 av prosjektene er tilknyttet universitetene, tre sykehusene og sju kommer fra forskningsinstituttene. Næringslivet er koblet på sju av prosjektene. (NTB)

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.