Forskere ved Boston Universitys National Emerging Infectious Diseases Laboratories har produsert et modifisert SARS-CoV-2-virus, som kombinerer spikeproteinet fra Omicron-varianten med kjernen til det originale viruset. Rapporten Role of spike in the pathogenic and antigenic behavior of SARS-CoV-2 BA.1 Omicron ble publisert 14. oktober og resultatet har sjokkert den vitenskapelige verden: Åtte av ti mus infisert med det laboratorieproduserte viruset døde.

Hybridviruset ble også funnet å være svært smittsomt og ikke påvirket av vaksineindusert immunitet mot covid. Dette betyr at de som er vaksinert mot covid-viruset ikke har noen beskyttelse mot det nye hybridviruset (studien undersøkte virusets reaksjoner på mRNA-vaksinene fra Moderna og Pfizer-BioNTech). Hvorvidt naturlig immunitet beskytter er ikke besvart i rapporten.

Forskningen fant sted ved biolaboratoriet ved Boston University, som er et såkalt kategori 4-laboratorium (BSL-4) og er et av 13 biolaboratorier i USA som har høyest sikkerhetsvurdering. Laboratoriet driver såkalt Gain of Function-forskning (GoF), som innebærer at forskerne studerer, håndterer og manipulerer patogener på en slik måte at de blir mer smittsomme og mer potente.

Produserte superdødelig hybridvirus

Hensikten med undersøkelsen var å undersøke viktigheten av spikeproteinet for Omicron-varianten av SARS-CoV-2. Et team av forskere fra Boston og Florida har derfor utviklet en hybridvariant av viruset. Forskerne ekstraherte først spikeproteinet (S-proteinet), det vil si den unike strukturen som binder seg til og invaderer menneskelige celler, fra Omicron-varianten av viruset. Omicron er betydelig mer smittsom enn det opprinnelige viruset, noe som skyldes at Omicron har dusinvis av mutasjoner i spikeproteinet. Men mens mutasjonene over tid gjorde viruset mer smittsomt, ble det også mindre dødelig.

Forskerne koblet deretter Omicrons spikeprotein til kjernen av den opprinnelige virusstammen som først dukket opp i Wuhan i begynnelsen av pandemien, da viruset var betydelig mer dødelig. Det laboratorieproduserte viruset ble deretter brukt til å infisere mus, som som tidligere hadde fått modifisert genene sine for å kunne brukes i eksperimenter der effekten av SARS-viruset på menneskelige organer studeres.

Da forskerne sammenlignet hvordan disse musene klarte seg når de ble infisert med den nye hybridstammen versus den originale Omicron-varianten, fant de at alle musene overlevde Omicron, mens hybridstammen drepte 80 prosent av de infiserte musene.

Konklusjonen av studien er, ifølge forskerne, at infeksjonsevnen til viruset først og fremst er knyttet til piggproteinet, mens dødeligheten er knyttet til andre deler av virusets struktur.

Krever forskningsstopp og ødeleggelse

Eksperimentene har vakt mye oppmerksomhet, og til tross for at rapporten ennå ikke er peer-reviewed, det vil si gjennomgått av eksperter, kommer det nå sterke reaksjoner fra forskere med krav om at forskningen i Boston opphører umiddelbart og at hybridviruset blir ødelagt.

– Gitt den høye sannsynligheten for at Covid-pandemien stammer fra et laboratoriemanipulert koronavirus i Wuhan, virker disse eksperimentene dypt ukloke, sier professor David Livermore, professor i mikrobiologi ved University of East Anglia i Storbritannia, til Daily Mail.

Professor Shmuel Shapira, en forsker knyttet til den israelske regjeringen, er også kritisk til den pågående GoF-forskningen.

– Dette burde være totalt forbudt. De leker med ilden, sier professor Shapira.

Han får støtte av Dr. Richard Ebright fra Rutgers University i New Brunswick, som også advarer om at forskningen kan gi opphav til en ny pandemi:

– Forskningen er et tydelig eksempel på Gain of Function. Hvis vi skal unngå en ny laboratoriegenerert pandemi, er det avgjørende at tilsynet med forskning på potensielle pandemiske patogener styrkes, og det er avgjørende at amerikanske myndighetspersoner, som gjentatte ganger har satt offentligheten i fare ved gjentatte ganger å krenke eksisterende retningslinjer, holdes ansvarlig.

Også leger og forskere som har vært involvert i spørsmål knyttet til pandemien og covid-vaksinasjoner har lagt merke til studien og forskningen i Boston. I et innlegg lastet opp til YouTube på lørdag, forklarer for eksempel doktor John Campbell hvordan det nye viruset har blitt produsert, hvordan det fungerer og konsekvensene verden risikerer hvis det sprer seg utenfor laboratoriets kontrollerte miljø.

Dette er Gain of Function-forskning

EcoHealth Alliance definerer Gain of Function-forskning (GoF) som «forskning rettet mot å forbedre virus som infiserer mennesker, ikke å forbedre virus som infiserer dyr». Laboratoriet forsker også på såkalte forsterkede potensielle pandemiske patogener (enhanced potential pandemic pathogen research, ePPP).

GoF-forskning på influensa-, MERS- og SARS-virus var underlagt et moratorium i USA mellom 2014 og 2017, ettersom det hadde vært en rekke alvorlige hendelser ved landets laboratorier og forskningen ble ansett som for farlig til å fortsette. Da forskningen ble gjenopptatt i 2017, ble et tilsynsstyre, Potential Pandemic Pathogens Control and Oversight Framework (P3CO), opprettet for å gjennomgå føderalt finansiert GoF.

USA har i dag hundrevis av biologiske laboratorier innenfor landets grenser og driver også forskning ved 336 ulike biologiske forskningsanlegg i 30 ulike land. Før Russlands invasjon av Ukraina finansierte USA over tjue biologiske laboratorier i landet. Det finnes i dag 67 biolaboratorier med BSL-4-klassifisering rundt om i verden, inkludert i Sverige og Norge.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.