Muhammad Yunus deltar i en paneldiskusjon i regi av Clinton Global Initiative, i New York, 23. september  2009. Rundt 1,200  deltakere – statsledere, næringslivsledere, ledere for humanitære organisasjoner og berømtheter, deltok i den femte konferansen Clinton Global Initiative organiserte. Foto: Chip East/Reuters/NTB Scanpix

Fredsprisvinner Muhammad Yunus i Bangladesh er saksøkt av over 100 ansatte i teleselskapet han i sin tid startet opp og der Telenor er største eier.

Yunus fikk fredsprisen i 2006 for sitt arbeid med å gi fattige i Bangladesh mikrolån, fra 1983 gjennom Grameen Bank.

Banken startet også opp Grameen Telecom og eier i dag landets største mobiloperatør GrameenPhone sammen med Telenor.

I 2011 ble Yunus sparket fra banken, ifølge sine støttespillere etter å ha røket uklar med statsminister Sheikh Hasina som anklaget ham for å være «en blodsuger» ved å kreve rundt 20 prosent rente for pengene han lånte ut.

Nå er 79-åringen saksøkt av over 100 tidligere ansatte i Grameen Telecom, som hevder at de i henhold til inngåtte avtaler har krav på 5 prosent av overskuddet i selskapet.

– Det har de ikke fått de siste ti årene, sier saksøkernes advokat Jafrul Hasan Sharif said.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂