Den amerikanske finanstoppen Jamie Dimon frykter ikke at kunstig intelligens er en boble. Dette melder Dagens Næringsliv.

Store og mektige aktører som Meta, eier av de sosiale nettverkene Facebook, Instagram og WhatsApp, satser nå milliarder på utvikling av kunstig intelligens (KI).

Kunstig generell intelligens som er dyktigere enn mennesker er snart her, erklærer Mark Zuckerberg

Google har fått mye kritikk etter at deres nye KI, kalt Gemini, ser ut til å ha som sin primære oppgave å fjerne hvite mennesker.

Googles nye KI har nesten utryddet hvite mennesker

Google skal bygge enorm strømsluker i Skien

Når så mye penger på kort tid pøses inn på et bestemt område, vil noen mistenke at dette er oppblåst og dreier seg om en boble. Jamie Dimon, som leder den store amerikanske banken JPMorgan Chase, tror derimot ikke at KI er noen boble.

«Dette er ikke oppblåst (hype). Dette er ekte. Da vi hadde internettboblen den første gangen, var det hype. Folk anvender det i ulikt tempo, men dette vil håndtere enorme datamengder», sier han i et intervju med CNBC.

Dimon, som er en av de mest innflytelsesrike lederne i den internasjonale finanssektoren, sier at kunstig intelligens vil bli langt mer enn de store språkmodellene som OpenAI, Google og Microsoft har lansert de siste 15 månedene for vanlige brukere.

«Kunstig intelligens vil bli tatt i bruk på nesten alle områder og jobboppgaver. Jeg er en stor optimist», sier han.

Rundt 200 ansatte forsker på hvordan den mektige banken JPMorgan kan utnytte teknologien.

«Kunstig intelligens kan muligens finne kreftbehandling, da det har evner som mennesker rett og slett ikke har», tror Jamie Dimon.

Forskere spår om kunstig intelligens: «Jeg tror ikke eksamen vil finnes om fem år»

Databrikkeselskapet Nvidia, som har ledet KI-oppgangen, har mer enn seksdoblet aksjekursen siden høsten 2022.

Telenor og Nvidia vil nå etablere et forskningssenter for kunstig intelligens i Norge. Dette melder E24.

Telenor og den amerikanske databrikkeprodusenten Nvidia har inngått en intensjonsavtale om omfattende samarbeid innen kunstig intelligens (KI), skybaserte løsninger og nettverksteknologi.

I første omgang investerer Telenor rundt 100 millioner kroner i Nvidia-infrastruktur, som vil bli implementert bredt internt og til eksterne bedriftskunder, opplyser selskapet.

«Den planlagte investeringen gjenspeiler Telenors ambisjon om å ta en lederposisjon innen AI», uttaler Telenors teknologidirektør, Amol Phadke, til E24.

Ambisjonen er å etablere et felles forskningssenter innen kunstig intelligens i Norge. Senteret skal tilby KI-infrastruktur for oppstartsbedrifter, etablerte virksomheter og forskere, sier Phadke.

Nvidia er verdensledende innen produksjon av lynraske grafiske databrikker og minnekort, kritiske elementer i alle datamaskiner, og særlig innen kunstig intelligens.

Det har også gjort selskapet til et av verdens mest lønnsomme, med storkunder som Amazon, Google, Meta (Facebook m.fl.) og Microsoft.

Nvidia-direktør Penrose hevder at «hver eneste brukerflate man er vant til», kommer til å forandre seg som følge av generativ KI, og at «hver eneste app du har på mobilen», kommer til å bruke KI som en integrert del fremover.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.