NRK Dagsrevyen formidler i kveld historien om en kvinne som skal kastes ut av Norge etter nitten år i landet. Kvinnen løy og sa at hun kom fra Somalia. I virkeligheten kom hun fra Djibouti.

Det vi får servert, er de klassiske tårevåte historiene om kvinnens rolle som mor, at det oppleves urettferdig og at det var lenge siden.

Det jeg savner i denne typen sak, er at NRK setter ord på hva kvinnens løgn har kostet norske skattebetalere. For er virkelig «to års utvisning» en hard straff for å ha svindlet til seg goder fra den norske staten som sikkert utgjør millionbeløp over det aktuelle tidsrommet? Damen får sikkert familiegjenforening etterpå uansett.

Skal ikke straff oppleves rettferdig?

Hvis du eller jeg – som faktisk er norske statborgere – begår trygdesvindel mot staten i millionklassen, er straffen flere års fengsel. Da blir det ikke rettferdig at en utenlandsk statsborger som svindler statskassen skal slippe billigere unna.

Hvorfor er det å bli sendt hjem til sitt egentlige hjemland noe som forsvarer at man får tv-tid til å gråte og vinne empati, mens andre trygdesvindlere som hovedregel kun får saksopplysninger om domfellelsen tørt opplest i nyhetssendingen? Også når de har barn.

Trygdesvindlere ellers ønsker også bare et bedre liv for seg og sine. Hva gjør asylsvindlere til mer ærbare mennesker? Jeg forstår ikke denne forskjellsbehandlingen.

https://tv.nrk.no/…/dagsrevyen/202001/NNFA19010920/avspiller

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂