November 28, 2019, Afghanistan: President Donald J. Trump poses for a photo with United States service members deployed to Bagram Airfield in Afghanistan during a surprise Thanksgiving visit. ZUMAPRESS.com / MEGA

I 2017 begynte Donald Trump å avholde private møter med amerikanske soldater som hadde tjenestegjort i Afghanistan. Han ville ikke ha generaler eller andre offiserer tilstede under disse møtene hvor han ønsket at soldatene skulle fortelle ham hva de selv så og opplevde der. Dette ifølge den venstreorienterte journalisten Peter Bergens siste bok: «Trump and His Generals: The Cost of Chaos

«I don’t want any generals in here. I don’t want any officers, I just want enlisted guys.»

Blant de første veteranene som snakket direkte og ufiltrert til Trump var US Navy SEALs. De var kritiske til krigføringen i Afghanistan:

«It’s unwinnable. NATO’s a joke. Nobody knows what they’re doing,» fortalte de Trump, ifølge Bergen. «We don’t fight to win. The morale is terrible. It’s totally corrupt.»

Veteranene hevdet at regjeringssjefene løy til Trump.

«The officials in the government are awful people. They lie to you,» fortalte the SEALs til Trump.

Donald Trump avholdt flere slike møter med veteraner.

«I’ve heard plenty of ideas from a lot of people, but I want to hear it from the people on the ground,» sa Trump i en pressekonferanse på samme tid.

Trump sammenliknet sine militære ledere med en konsulent for en Manhattan restaurant på slutten av 80-tallet. Istedet for å høre på konsulenten som kun foreslo å utvide og renovere kjøkkenet, så sa Trump at det ville vært bedre og billigere å høre på råd fra kelnerne i restauranten.

Trump har hele tiden sagt at han ønsker å trekke USA ut av Afghanistan. Den tyngste jobben han gjør er å signere brev til foreldrene til døde amerikanske soldater, sier han. Han forteller om forferdelige scener når kistene kommer hjem og de pårørende som løper mot dem.

Trump meldte i midten av desember at han vil trekke ut 4000 soldater fra Afghanistan i løpet av de nærmeste månedene. Etter dette vil det være igjen 8000-9000 amerikanske militære i Afghanistan.

Taskandpurpose.com    BusinessInsider