Torsdag annonserte Joe Biden etterfølgeren til Mark Milley som leder, Joint Chief of Staff. C.Q. Brown jr. blir USAs neste øverste militære leder.

Brown er allerede en firestjerners general og sjef for luftforsvaret. Nå tar han hovedrollen, i en situasjon hvor USAs militære styrker er i en situasjon med stadig økende trusler. Pentagon under en woke Milley har mistet mye av tilliten blant befolkningen, mener Wall Street Journal.

General Brown er en tidligere F-16-pilot og har ledet styrker både i Europa og i Stillehavet. De siste årene har han forsøkt å forberede U.S. Air Force til neste krig.

I 2020 ga han ut en analyse med tittelen Accelerate Change or Lose. Her noterte han at mens USA konsentrerer seg om å bekjempe voldelige ekstreme organisasjoner (altså War on Terror), fokuserer USAs fiender på å overvinne USA.

I den realitetsorienterte rapporten skrev Brown at kontroll over luftrommet ikke er en amerikansk fødselsrett, og at amerikanske flygere må forberede seg på hardere motstand, en luftkrig som minner mer om andre verdenskrig enn de siste konfliktene i Midtøsten.

I en situasjon hvor Putin har invadert Ukraina og Kina kan angripe Taiwan, virker det som Brown hadde rett. Kina bygger stadig ut sitt forsvar, og satser på små, fleksible lufthavner i stedet for å samle alt på ett sted som kan slås ut med ett eneste vellykket angrep.

Mens under Milley & Biden fokuserte USA på å lokke til seg ikke-binære soldater, og forsøkte til og med å lansere en egen flygerdrakt for gravide jagerflygere.

Brown forstår hvilke utfordringer USAs forsvar står overfor, og at den militære slagkraften må forsterkes raskt. Men han må lykkes med å overbevise offentligheten om hvilke problemer USA må møte, særlig hvis Kina angriper Taiwan.

En svakhet ved Brown er at han i 2021 skrev en kommentar sammen med U.S. Marines-general David Berger om hvor lei de var av at Kongressen maste om at for mange av flyene sto på bakken på grunn av nødvendig veldikehold, eller fordi utstyr var innkjøpt, men ennå ikke levert.

But the ratio of the force that is prepared to “fight tonight” matters. Sometimes a conflict arrives sooner than the new equipment the military brass want to focus on buying.

Militært utstyr som ikke er klar til kamp, er som en skadet fotballspiller, nokså verdiløs i øyeblikket.

For å gjenvinne tilliten i befolkningen, som er synkende, kan Brown lære av sin forgjenger Milley – nemlig hva han ikke bør gjøre. Men siden Brown er utnevnt av Biden-regimet, er det grunn til å frykte at vi får mer av det samme, inntil det blir en endring i Det hvite hus.

Vi har skrevet mye om dette tidligere: White Rage, katastrofen i Afghanistan, elendig behandling av spesialsoldater og veteraner, vaksinetvang etc.

Men Biden blir sittende til januar 2025. Mye kan skje innen da, tenk bare hvor mye Biden har klart å ødelegge i løpet av sine to første år.

WSJ har dog et godt inntrykk av den kommende forsvarssjefen.

The U.S. military needs a top officer who understands his brief is preventing a war by preparing for it, not wading into politics or the culture wars or talking to reporters for Washington gossip books.

The good news is Gen. Brown seems to have the right stuff, at least if you take his word in an Air Force ad from a couple years ago.

Blant annet virker det som om Brown er villig til å ignorere woke-folkets evige mas om rase og hudfarge. Det er betryggende at Brown, som selv er mørkhudet, uttaler seg slik i en reklame for U.S. Air Force:

– When I’m flying, I put my helmet on, my visor down, my mask up. You don’t know who I am—whether I’m African American, Asian American, Hispanic, White, male or female. You just know I’m an American Airman, kicking your butt.

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.