Kinas forsvar må styrke treningen rettet mot «ekte strid», sier president Xi Jinping i en uttalelse. Spenningen rundt Taiwan øker, og det er ikke helt klart om USA har styrke nok til å motstå Kina i Sør-Kina-havet.

– VI må forsvare Kinas territorielle integritet og maritime interesser og strebe etter å beskytte den generelle stabiliteten, sier Xi ifølge den statlige kringkasteren CCTV.

«Dere må forsterke den militære treningen på ekte strid», sa Xi, som la til at Kina må være «innovative i sine konsepter og metoder for kamp».

Uttalelsene kom etter en øvelse hvor kinesiske styrker simulerte en blokade av og et angrep på Taiwan, melder The Times.

Chinese warships and planes recently concluded three days of military exercises as a rehearsal for a blockade and bombardment of Taiwan.

Den aggressive kinesiske militære øvelsen forrige helg inkluderte det kinesiske hangarshipet Shandong, og regnes som et uttrykk av misnøye fra Kinas side etter at Taiwans president Tsai besøkte Los Angeles og møtte speaker Kevin McCarthy forrige uke.

Taiwan har i praksis fullt selvstyre, men Kina insisterer fortsatt på at øya skal underlegges dem, med makt hvis nødvendig. Derfor reagerer de skarpt på enhver kontakt representanter for myndighetene i Taiwan har med myndigheter fra andre land.

Zhu Fenglian er talskvinne for Kinas kontor om saker tilknyttet Taiwan. Hun gir Tsai skylden for den spente situasjonen.

– Tsai Ing-wen brought danger to Taiwan. [She] almost completely sided [with] the United States, pushing Taiwan into stormy seas.

Zhu sa også at den kinesiske øvelsen var en alvorlig advarsel mot samarbeidet mellom Taiwans uavhengige separatiststyrker og eksterne styrker, som oppfattes som en provokasjonen i Beijing.

De eksterne styrkene Zhu henviser til er selvsagt de amerikanske.

Kinesiske myndigheter har protestert mot at USA har økt sin støtte til Taiwan, samtidig som de utfordrer Kinas kontroll i Sør-Kina-havet, hvor USA i samarbeid med Filippinene gjennomfører en stor militærøvelse denne uken.

USAs utenriksminister Antony Blinken sier han er fast bestemt på å stå sammen med Filippinene mot enhver trussel eller forsøk på tvang, også i Sør-Kina-havet.

Kina har verdens nest største militære kapasitet, og Biden har forært enorme mengder militært utstyr, først til Taliban, så til Ukraina.

En konflikt rundt Taiwan nå vil passe et svekket amerikansk forsvar ekstremt dårlig.

Les også:

Biden forsnakket seg igjen – om forsvaret av Taiwan

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.