Statsminister Erna Solberg under lanseringen av regjeringens handlingsplan mot rasisme og diskriminering på grunn av etnisitet og religion på Rommen Scene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Høyre må gjenreises og gjenoppbygges. Under Erna har partiet mistet all sin sjel og er ikke lenger et konservativt parti for de av oss som som fremdeles tror på konservatismens hovedbudskap; en samfunnskontrakt mellom de levende, de døde og de ufødte.

Under Ernas ledelse har staten vokst hinsides magemål. De offentlige utgiftene – med tilhørende skatte- og avgiftsbyrde på vanlige folk – har eksplodert. Regninga dytter dere på fremtiden. Erna har skapt en woke elite av blå sosialdemokrater som har grenseløst god råd med andre folks penger, og som overhodet ikke ser ut til å bry seg om nasjonen Norges kulturelle ve og vel (og jeg snakker ikke om teater og vafler her, folkens).

Erna vant et valg og unngikk å tape et annet men det er utelukkende fordi Jonas Gahr Støre er komplett uvalgbar. Akkurat DET har han til felles med Corbyn i Storbritannia. Høyre skal med andre ord vokte seg veldig for å tro at de fremdeles er det beste alternativet, der Jonas vaser rundt i troa på sin egen fortreffelighet.

Fordi: Vedum og Sp har forstått noe som nesten alle andre partier har glemt; det er fremdeles vanlige folk som er den politiske kjøttvekta. Og vanlige folk er drittlei. Blakke.

Vil ikke ha vindmøller, eller OL, eller et sete i Sikkerhetsrådet, eller en privatisert jernbane. Ingen av de tingene betaler strømregninga eller pusser opp skolen. Utmattet av reformer. Kjenner ikke igjen egen by og bygd. Forstår ikke hvorfor politiet bekjemper «miljøkriminalitet» men ikke klarer patruljere gata. Blir redde når ambulansen har «tekniske problemer» og politikerene legger skylda på alt annet enn seg selv.

Høyre – dere er ikke lenger mitt parti. Dere er ikke lenger partiet hele min familie har stemt på i generasjoner. Dere er ikke lenger partiet som er på parti med vanlige folk som har sunne verdier og ambisjoner utover å bli tatt vare på hele fordømte tiden.

Dere overtok nøklene til Arbeiderpartiets elfenbenstårn, men der oppgaven dere fikk var å rive ned tårnet, fant dere heller ut at dere likte utsikten og utvidet balkongen. Skam dere.

Jeg skal fortelle dere hva som skjer om ved neste stortingsvalg om to år. Dere kommer til å bli parlamentarisk desimert. Jeg skal fortelle dere hvorfor:

En eiendomsskatt som krøster blod ut av folk som bare vil ha sitt eget hus i fred og ro. 50 direktørerer med millionlønn i et jernbaneselskap ingen ba om og ingen trengte. Bomselskaper som opptrer som mafiosoer på pengeinnkrevning. Vindmøller som lager plukkfisk av havørnen og hvor vanlige folk får utbygningskostnaden til tyske kraftselskaper på skatteseddelen. Øl til 60 kroner flaska i butikken. Nødbluss på vedlikehold av kritisk infrastruktur mens dere øser penger ut av landet for å oppnå «posisjoner» og «seter», som alle vet bare er pensjonsjobb på skamløse betingelser for noen få av dere.

Jeg hadde bedre råd og følte meg friere med Jens Stoltenberg som statsminister. Tenk på det, dere. Når jeg, livslang Høyremann, sier det, kan dere tenke på hva de som har et mer løst forhold til partiet føler.

Ved neste valg kommer dere til å bli desimert, som sagt. Og akkurat som Corbyn, kommer dere til å forklare tapet med en drøss av forklaringer som dreier seg om at «folk», dette vemmelige folket, ikke har «forstått».

Tenk om det derimot er her, som det nylig var i Storbritannia – og for tre år siden i USA – at vanlige folk har forstått? Og som nå, ved hjelp av stemmeseddelen, søker det alternativet som kommer til å la dem være mest i fred og ha mest igjen?

Trygve sitter på nøkkelen. Jeg er nesten helt sikker på at Sp blir landets største parti om to år. Da er bonden fra Stange landets neste statsminister. Kanskje det er like greit. For Høyre må enten totalt reformeres, eller forsvinne.

Trygve står også som en garantist for å holde de rablende gale kommunistene i MdG, SV og Rødt ute av styre og stell. Det kan bli ganske uimotståelig for mange folk.

Takk!

 

Opprinnelig publisert på skribentens Facebook-side, og her gjengitt med hans vennlige tillatelse.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!