Også diktatorer feirer jul. Her ser vi ruten diktator Obiang tok for å besøke nissene i Rovaniemi: Fotomontasje: Leser/flightradar24.com

Diktatorer feirer også jul. Er man diktator har man selvsagt eget fly og kan reise hvor man vil. Gjerne fra et av Afrikas fattigste land, helt til den finske julenissen i Rovaniemi.

En våken leser tipset oss i går om at selveste Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, eller muligens var det hans i Frankrike korrupsjonsdømte sønn Teodorin Obiang og hans barn som har vært på besøk i et av julenissens hjemland.

Tipseren sa det kort og konsist:

Ser ut som diktatoren eller noen av hans folk har tatt en tur til Rovanemi for å se på julenissen. 20 % av barna i Ekvatorial Guinea dør før fylte 5 år og er på bunn når det gjelder inntekt til befolkningen.

NORAD og Norge har IKKE gitt direkte bistand til disse utsugerne de siste 10 år, men verdenssamfunnet lar dem holde på. Senest denne uken bevilget Det internasjonale pengefondet (IMF) 280 mill amerikanske dollar (ca 2,5 mrd norske kroner) til dette oljelandet.

The IMF is facing criticism over a $280m bailout intended for Equatorial Guinea, a tiny oil-producing state in central Africa, where the long-serving regime of President Teodoro Obiang Nguema is accused of institutional corruption and human rights violations. (The Financial Times)

 

Kjøp essayet Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Les også