Indiske valutareserver har passert 600 milliarder dollar. 14. juli var landets valutareserver 609 milliarder dollar efter solid tilstrømning av dollar fra institusjonelle utenlandske investorer i tre uker i trekk.

Dollar, euro, yen, pund og yuan

Reservene økte med 12,74 milliarder dollar fra uken før, den største økningen på fire måneder, hovedsakelig på grunn av at Reserve Bank of India (RBI) økte sin beholdning av amerikanske statsobligasjoner – pluss tilstrømning av andre valutaer enn dollar. 

RBI har over to tredjedeler av sine utenlandske valutaaktiva i amerikanske dollar. Resten er i euro, yen, pund og kinesiske renminbi.

Også i juni 2021 passerte reservene 600 milliarder dollar efter rekordhøye utenlandske direkteinvesteringer i India. Volatiliteten i valutamarkedet efter invasjonen i Ukraina tvang den gang RBI til å selge dollar for å stabilisere markedet. Utover det peker kurven for de indiske valutareserver bastant oppover.

Samtidig i nabolandet Pakistan…

Mens økonomien blomstrer i India står nabolandet Pakistan i akutt fare for mislig­hold av gjeld. Valuta­reservene dekker knapt én måneds import. 

– Reformene de plan­legger blir aldri realisert. Landet er urealistisk avhengig av Kina og terrorisme blokkerer for uten­landske investeringer. I slutten av juni fikk landet et pusterom fra misligholdsspøkelset da Det internasjonale pengefond ga dem et kortsiktig lån på tre milliarder dollar.

– Eneste grunn til at IMF eventuelt hjelper Pakistan, er at de har atomvåpen

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.