De 90 migrantene som i løpet av natt til torsdag forsøkte å ta seg inn ulovlig i Storbritannia var fordelt på åtte forskjellige båter. Og de kom fra mange forskjellige land: Iran, Irak, Jemen, Syria, Egypt, Senegal, Mali og Guinea. De fleste av dem var menn.

Den engelske kanalen har sett en økning i illegale migranter. De kommer hovedsakelig fra Frankrike. Aldri før har britene stanset så mange på en dag. Den engelske kanalen er spesielt farlig å krysse for småbåtene. 500-600 skip passerer igjennom kanalen hver dag.

Første stopp er helsesjekk.

Home Office director, Tony Eastaugh, sa at britene nå har ekstra patruljer på de franske strendene, spesialistkjøretøy, droner og søkeutstyr. Og det virker, sier han. Ifjor ble 100 menneskesmuglere dømt for tilsammen 320 år i fengsel.

«We have extra patrols on French beaches, drones, specialist vehicles and detection equipment which has been deployed to stop small boats leaving European shores.

«And it’s working. Last year one hundred people smugglers were convicted for a total of 320 years.»

Sky News

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.