TT News Agency/Erik Simander via REUTERS

Sverigedemokraterna går rekordsterkt frem og Socialdemokraterna går sterkt tilbake i en ny omfattende måling i Sverige. SCBs måling gis stor tyngde fordi den har mange personer med i målingen og har pågått jevnt siden 1972.

Normalt viser målingene til SCB for høye tall for Sossarna fordi byrået ofte ringer fasttelefon og en større andel av respondentene er dermed er eldre og de stemmer i større grad på Socialdemokraterna. Men i denne målingen sank Socialdemokraterna allikevel ned til det laveste nivået noensinne.

 

Tilliten til Stefan Löfven har stupt i løpet av høsten. Bare siden november mister han 6 prosentpoeng på tillitsmålingen for de politiske lederne:

 

SVT har lagt et timelangt program her.

Aftonbladet   Expressen

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!