Sverigedemokraternas (SD) partileder Jimmie Åkesson taler under SD-kvinnenes høstkonferanse i Norrköping 19. oktober 2019. Foto: Magnus Andersson / TT / Scanpix.

En ny svensk meningsmåling fra DN/Ipsos viser at Sverigedemokraterna (SD) får oppslutning fra 23 prosent av de spurte. Det er rekord for SD på disse målingene, og avstanden er bare ett prosentpoeng frem til Socialdemokraterna (S), som er størst på målingen med 24 prosent – en tilbakegang på to prosentpoeng.

Moderaterna (M) er tredje størst med 16 prosent, tre prosentpoeng mindre enn ved forrige måling. Både S og M mister oppslutning til SD.

I en annen meningsmåling som er utført for Svenska Dagbladet, er oppslutningen om S og SD på henholdsvis 24,9 og 22,7 prosent.

SD har nå for første gang større oppslutning blant svenske LO-medlemmer enn S, skriver Expressen.

Det vanligtvis så starka stödet för S har minskat drastiskt bland LO:s medlemmar. Från över 60 procent 2010 till hälften, 30,6 procent, i dag – knappt tio år senare. Samtidigt stöttar 31 procent SD, framför allt efter att LO-kvinnorna har börjat överge S.

SD har fremdeles liten oppslutning blant de yngre kvinnene, opplyser Expressen.

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂