Miljöpartiets talspersoner Isabella Lövin og Gustav Fridolin under en pressekonferanse i Stockholm den 13. januar 2019. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB.

Miljöpartiet, det ene av Sveriges to regjeringspartier, går kraftig tilbake og havner under sperregrensen på en ny meningsmåling.

Partiet mister 1,3 prosentpoeng og er det av de svenske partiene som går mest tilbake, ifølge målingen fra SVT/Novus. Partiet har dermed kun 3,9 prosents oppslutning og havner under sperregrensen.

Nedgangen til Miljöpartiet er den eneste endringen i meningsmålingen som er statistisk signifikant. Partiet sitter i regjering med Socialdemokraterna, som nå har en oppslutning på 26,4 prosent.

– Jeg synes ikke det er alarmerende tall, men vi tar det på alvor, og det er et tydelig signal om vi må gjøre mer og bedre, sier Johanna Thurdin, leder for partiet i Sundsvall, til SVT.

Både Moderaterna og Vänsterpartiet gjør det for øvrig bedre enn i forrige måling og havner på henholdsvis 22,0 og 10,6 prosent. Landets tredje største parti er Sverigedemokraterna, som har en oppslutning på 19,4 prosent i målingen.

(©NTB)
 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.