Trusler om søksmål gjorde at noen australske bokhandlere droppet å selge Farrows nye bok om mektige sexovergripere.  Foto: Evan Agostini/Invision/AP/Scanpix

Det er kulturpoliltisk av stor betydning at den journalisten som mest av alle har startet #metoo, Ronan Farrow, er sønn av Mia Farrow og Woody Allen. Det er når den liberale elites egne barn vender seg mot foreldres mangel på moral, at et vendepunkt har inntrådt.

Ronan Farrow var den som veltet Harvey Weinstein. Han er en hardtarbeidende, dyktig journalist. Han er også liberal, men på en annen måte. Man kan ikke si én ting og gjøre noe helt annet.

Farrow er nettopp ute med boken «Catch & Kill». Weinstein var ikke den eneste. Det vrimler av mektige menn i medier og underholdning som trodde de kunne komme unna med hva det skulle være.

Farrows egne sjefer i NBC ba ham ligge unna Weinstein. Buddyene på toppen beskytter hverandre. Derav tittelen på boken: De «dreper» historier, slik at de aldri kommer ut.

Farrow nevner alle historier som National Enquirer har «drept», og nevner også Trump. Programleder Shannon, som sier hun har lest boken fra perm til perm, og selv har fungert som advokat i overgrepssaker, bemerker at det er forskjell på frivillig sex og overgrep, som Weinsten er tiltalt for.

Farrow sier det er en historie om Trump som ikke er avklart. I noen tilfeller er det «no there there», et begrep som Trumps pressetalsmann Sean Spicer gjorde til et ordtak, andre ganger er det uavklart. Det er viktig å være klar over distinksjonen.

I Weinsteins tilfelle er det snakk om serieovergrep som Hollywood og mediene var klar over og dekket over. Det gjør dem complicité.

Sex-anklager er så ødeleggende i USA at kjente personer gjerne betaler for å få lagt en historie død, selv om det ikke er noe i den. Trump hevder at det var det han gjorde i et par tilfeller før valget.

Farrow var gjest hos Bill Maher og blir spurt om Bill Clinton ville sluppet unna med sine kvinnehistorier i dag. Det han forbindes med, er Monica Lewinsky. Den var frivillig, men måten Hillary og Bill behandlet henne på i ettertid, har ikke vært god reklame. Da Bill for tre år siden ble spurt om han hadde bedt henne om unnskyldning, svarte han: «Jeg har bedt verden om unnskyldning».

Farrow var imidlertid opptatt av de andre historiene Bill er anklaget for, som gjelder seksuelle overgrep og ren voldtekt.

«I think that it is very important to interject that Bill Clinton is a different conversation,» Farrow told Maher. «He has been credibly accused of rape. That has nothing to do with gray areas. I think that the Juanita Broaddrick claim has been overdue for revisiting.»

Farrow, whose reporting took down disgraced film mogul Harvey Weinstein and helped propel the #MeToo movement, added that he thought Clinton wouldn’t escape scrutiny today, saying society’s views on sexual misconduct have «changed.»

Pendelen har svingt, og kvinnehistoriene kommer til å bli stygge flekker på rullebladet til ekteparet Clinton.

I tillegg kommer en enda mørkere dimensjon som gjelder hans forhold til Jeffrey Epstein.

 

Ronan Farrow says Bill Clinton was ‘credibly accused of rape,’ calls Juanita Broaddrick’s case ‘overdue for revisiting’