Nytt

Under debatten mellom Hillary og Trump i St. Louis 9. oktober 2016 lot Steve Bannon tre av kvinnene Bill har forgrepet seg mot, få prominente plasser. Blikket han sender dem, sier det meste. Reuters billedtekst nevner ikke hvem det er Bill ser på. Chelsea til venstre. Foto: Jim Bourg/Reuters/Scanpix

Spol frem til høsten 2019. Bill begynner å bli en gammel mann, men han har ikke glemt gamle triks. Clinton Foundation er under etterforskning, og parets renomme er i ferd med å bli det mest skandalebefengte i nyere historie.

 

Filmen om Hillary har premiere fredag, og i den forklarer Bill sitt forhold til Monica Lewinsky med at han hadde sjelelig angst han forsøkte å dempe.

“Everybody’s life has pressures and disappointments, terrors, fears of whatever,” Clinton says in the “Hillary” documentary, according to The Daily Mail, when asked why he had the affair. “Things I did to manage my anxieties for years. I’m a different, totally different person than I was, a lot of that stuff 20 years ago.

Bill sier presset var så stort at han trengte avlastning, det fikk han gjennom lærlingen Lewinsky.

“You feel like you’re staggering around, you’ve been in a 15-round prize fight that was extended to 30 rounds and here’s something that will take your mind off it for a while, that’s what happens,” he says.

Da #metoo-avsløringene kom, fikk Bill spørsmål om han hadde bedt Lewinsky om unnskyldning. Han svarte at han hadde bedt verden om unnskyldning. Det åpnet seg en avstand selv til hans forsvarere i mediene. Kvinnene som har anklaget Bill for overgrep og voldtekt, ble for første gang nevnt som troverdige av de samme mediene.

Bill Clinton omtalte Lewinsky som «that woman».

Nå uttrykker han sympati med at hun har slitt med å finne fotfeste etter all oppmerksomheten.

«I feel terrible about the fact that Monica Lewinsky’s life was defined by it, unfairly I think,” he said. “Over the years I’ve watched her trying to get a normal life back again but you’ve got to decide how to define normal.»

Bill mener det er urettferdig at Lewinskys liv ble definert av «it», uten å gå nærmere inn på hvem sitt ansvar det var.

Hillary sier hun ble rystet over at mannen hennes løy om forbindelsen – «I did not have sex with that woman».

“I was just devastated. I could not believe it. I was so personally just hurt and I can’t believe this, I can’t believe you lied,” she says, according to the Mail.

Hillary gikk til politisk angrep dagen etter at Bill løy.

 

Bill Clinton says he had affair with Monica Lewinsky to ‘manage my anxieties’: report

 

Dette er NTBs versjon, den er forstående og helt uten kritisk distanse. I NTB er Bill fortsatt one of the good guys.

Clinton: Lewinsky-affæren hjalp med å kontrollere angst

USAs ekspresident Bill Clinton sier at hans seksuelle forhold til den tidligere Det hvite hus-praktikanten Monica Lewinsky hjalp ham med å kontrollere angst.

I en serie på fire episoder på den amerikanske strømmetjenesten Hulu, sier Clinton at hans affære med Lewinsky var en måte «å kontrollere min angst» på, og at han følte seg forferdelig for at affæren i ettertid har satt så stort preg på Lewinskys liv.

– Det jeg gjorde var grusomt. Vi har alle med oss bagasje i livet og noen ganger gjør vi ting vi ikke burde gjøre, sier 73-åringen.

Han beskriver hvordan den to år lange affæren som startet i 1995, var motivert av press, skuffelser og frykt utløst av mange år med angst.

I serien er Bill og Hillary Clinton blitt intervjuet hver for seg om hva de husker fra tiden i Det hvite hus. Serien går under havnet «Hillary» og handler i hovedsak om den tidligere førstedamens liv.

Bill Clintons forhold til Lewinsky og hans påfølgende avvising av at det fant sted, førte til at han ble stilt for riksrett i desember 1998. Han ble frikjent to måneder senere.

Hillary Clinton sier at hun følte seg «ødelagt og personlig såret» da ektemannen fortalte henne om affæren. I serien snakker de også om hvordan Hillary ba ham om å fortelle datteren Chelsea om saken før den nådde nyhetene.

– Så jeg gjorde det, og det var grusomt. Det jeg gjorde var galt. Jeg hater å ha såret henne, legger USAs 42. president til.

 

 

Hvis du vil vite hva som foregår i USA, må du lese og støtte Document.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: