Kommentar

Tiden flyr: Gahr Støre hos Hillary 10. januar 2012. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix

Det er ikke så mange arenaer Hillary Clinton kan opptre på med  sitt gamle image intakt. I Norge kan hun det. BI-folket og norske medier har ikke fått med seg at Clinton-navnet ikke bare har falmet, men er i ferd med å bli identisk med grenseløs grådighet og korrupsjon.

Siste ord er ikke sagt i sagaen om Clinton Foundation, pay for play og epostskandalen. Men amerikanerne vet nok til at Clintons er forhatt blant halvparten og stadig færre Demokrater ønsker å bli sett sammen med dem.

Alt har sin tid, og Clintons tid er over.

Deres fall vil også lage noen stygge riper i lakken på det offisielle Norge. Ikke først og fremst fordi Børge Brende ga 640 millioner kroner til Stiftelsen, et betydelig beløp, men fordi Norge fortsatt dyrker og spiller opp til Clinton-myten. Norge dummer seg ut.

Flere ledende Ap-kvinner, Anniken Huitfeldt og Hadia Tajik, soler seg i glansen av Hillary. Det er pinlig.

Bruce Bawer flerrer idyllen i pjmedia.com. Men: Det er ikke bare godtroende nordmenn og kyniske Østkyst-amerikanere. Også nordmennene vet å sko seg. Investeringen i Clinton-stiftelsen er en investering i egen karriere:

So What if the Clinton Foundation Fleeced Norway? Bring on the Chardonnay!

So it is that former Prime Minister Thorbjørn Jagland is now secretary general of the Council of Europe. Gro Harlem Brundtland, another ex-PM, went on to become director-general of the World Health Organization. Jan Egeland left a top post in the Norwegian Foreign Ministry to become the head UN guy for humanitarian affairs and emergency relief. The attractiveness of the Clinton Foundation as a place to throw hard-working Norwegians’ dough at can be explained by the fact that, during the years when those payouts were taking place, Hillary was, in turn, a U.S. senator and leading presidential candidate, the U.S. secretary of State, and, again, a leading presidential candidate. To funnel cash to her was to buy a personal “in” with the most powerful woman on Earth.

Men det er ikke til å komme utenom at nordmenn tror på de idealistiske Demokratene. Den norske eliten har kjøpt fortellingen om de gode Demokrater og den stupide, vulgære, ondskapsfulle Trump.

De får ikke med seg at den storyen de tror på har et motstykke som tegner et helt annet bilde av hovedpersonene.

I den er det Clintons som er skurkene.

Still, given the findings set out in Peter Schweizer’s 2015 book and 2016 documentary Clinton Cash — which revealed in excruciating detail that the Clinton Foundation was little more than a sleazy money-making operation for a couple of shameless grifters whose avarice apparently knows no bounds — you’d think that the Norwegian bigwigs who’d handed over all those kroner to Bill and Hill would feel like fools, dupes, patsies, saps, suckers. You’d think they’d be leading the chorus of “Lock her up!” Nope. Last Friday — International Women’s Day — she was invited to a cozy family dinner at the home of Jonas Gahr Støre, Norway’s current Labour Party leader, who served as foreign minister at the same time that Hillary was secretary of State.

Norske medier har spilt spindoktorer for en korrupt Demokratisk elite som er på full vei mot stupet. Norge får ikke med seg hva som skjer.

Det gir seg nærmest perverse utslag: Clintons er i klasse med Harvey Weinstein. Å la Hillary markere kvinnedagen er en sort vits.

VG, Norway’s largest paper, covered the evening’s repast as a charming reunion between old pals. In his not quite hard-hitting account, reporter Eirik Mosveen focused on a fan letter that was written to Hillary by three 14-year-old Oslo girls that deputy party leader Hadia Tajik handed to her over dinner. The girls appear to have been brainwashed into thinking that Hillary is a heroine of the #MeToo movement, and Mosveen, instead of reminding readers that this is the woman who tried her best to destroy Monica Lewinsky and other victims of her rapist husband, went along with this pretty fiction. In an interview with Tajik about the dinner (they had cod and wine), the closest Mosveen apparently came to asking a tough question was this: “Did she have any good jokes about Donald Trump?”

Vi snakker ikke lenger om løgner, men om massive løgnkompleks. Om en livsløgn. Selve eksistensgrunnlaget.

Hillary kommer for å fortelle nordmenn at de er flinkest i verden. Denne svakhet for kompliment må være noe som er kjent i Washington. Barack Obama sa det samme da han var i Norge i fjor høst: Han pleide å si til sine medarbeidere, når det var en vanskelig situasjon, – hvorfor ikke la nordmennene ordne opp?

Trump ga også Norge et kompliment. Han spurte under pressekonferansen med Erna Solberg hvorfor USA tok i mot så mange fra shithole countries. USA burde heller ta inn nordmenn.

Erna er så innsauset i politisk korrekthet at hun fordømte Trump. Hun har mistet evnen til å forstå hva politikk handler om: Å ta vare på fellesskapet. Erna har – uten å ville innrømme det – konvertert til et nytt fellesskap.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.