Ikke alle er like begeistret for at Bill Clinton brukes som sannhetsvitne i en diskusjon om å styrke kvinners posisjon i samfunnet. Foto: Paul Hennessy /NurPhoto /Shutterstock/ NTB

Det skaper reaksjoner at visepresident Kamala Harris skal diskutere hvordan man kan styrke kvinners posisjon i USA med tidligere president Bill Clinton. Enkelte spør om det hele er en spøk, skriver Fox News.

Vice President Kamala Harris will hold a joint discussion on «empowering women and girls» with former President Bill Clinton, who has been accused of sexual misconduct by multiple women.

Besides Harris, other speakers will include Mayor Muriel Bowser, former Secretary of State Hillary Clinton, her daughter Chelsea and Georgia Democrat Stacey Abrams.

The foundation described the talk as: «A one-on-one conversation with President Clinton and Vice President Kamala Harris on the impact of the COVID-19 pandemic on women, and empowering women and girls in the U.S. and around the world.»

Stacey Abrams var forøvrig Demokratenes kandidat under guvernørvalget i 2016, som nektet å akseptere nederlaget etter å ha tapt mot republikaneren Brian Kemp, til tross for massiv innsats fra Demokratene i forkant av valget.

Ifølge Hillary Clinton skulle Stacey Abrams ha vunnet guvernørvalget i Georgia. Når hun ikke vant må det ha vært noe galt med valget. Samme logikk følger tidligere justisminister Eric Holder: Hvis ikke den demokratiske kandidaten vinner skyldes det juks.

Dette fyrer opp under retorikken Abrams selv bruker, som har vært raseorientert.

– Is this a f—–g joke?

Juanita Broaddrick er en av kvinnene som har anklaget Bill Clinton for voldtekt.

«Is this a f—–g joke?» she asked in one tweet. «This pervert …….. who raped me.» In another, she asked if Howard University would like to include her in the talk and included a photo of her book cover reiterating her accusation of rape.

I en annen tweet skriver hun at det er som å invitere Jeffrey Dahmer til å ha kokkekurs. Dahmer er en amerikansk seriemorder som også var kannibal og nekrofil.

Det må understrekes at Bill Clinton ikke er dømt for noen av disse overgrepene han er anklaget for. Men historien om hans omgang med sigarer og Monica Lewinsky er velkjent. Clinton besøkte dessuten flere ganger den private øya til den dømte sexforbryteren Jeffrey Epstein, ofte som passasjer på Epsteins private jetfly med det talende navnet Lolita Express.

In a statement to Fox News, the Clinton Foudation said: «For 20 years under the direction of President Clinton, the Clinton Foundation has worked to empower girls and women around the world. The Clinton Global Initiative has launched thousands of commitments to improve lives: empowering more than 13 million girls and women through job and leadership training; improving maternal and child health care access for more than 114 million people; and increasing opportunity for women in STEM education and careers.»

Ved hjelp av norske skattemidler har Norge gitt over 600 millioner kroner til Clinton foundation. Norge var dermed blant Clinton-familiens sterkeste støttespillere, sammen med land som Saudi-Arabia. I 2015 var støtten på hele 174 millioner kroner. Da Hillary Clinton tapte presidentvalget ble støtten kuttet med fire femdeler.

«Norge har inngått flere avtaler hvor målet var å bidra til å redusere mødre- og barnedødelighet i land med høy dødelighetsbyrde for å sikre fremgang på tusenårsmålene. De fleste avtalene utløp i 2015, parallelt med at arbeidet med tusenårsmålene ble avsluttet. Dette er årsaken til at utbetalingene var spesielt høye i 2014 og 2015», skriver kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i Utenriksdepartementet, i en e-post til Finansavisen.

Bill Clinton dannet Clinton Foundation i 2001, like etter at han flyttet fra Det hvite hus. Clinton-familien har blitt anklaget for å bruke stiftelsen som et middel til å skaffe Bill Clinton oppdrag i næringslivet for hundrevis av millioner kroner.

The Wall Street Journal  skrev at ansatte i FBI ønsket å granske Clinton-stiftelsen i 2015, men ble stoppet av FBI-ledelsen og justisdepartementet.

Hva er det med maktpersoner og pedofili?

 

Kjøp Kents bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂