Bret Baier i Fox News kan fortelle at FBI i ett år har etterforsket Clinton-stiftelsen og spørsmålet om Hillary brukte sin posisjon i State Department til å skaffe seg og stiftelsen donasjoner, kjent som pay to play.

FBI-kildene forteller om en stor og omfattende etterforskning som øker i omfang for hver dag som går. De har funnet e-poster på Anthony Weiners laptop som de tror stammer fra Hillary Clinton og kan inneholde «classfied material». FBI-kildene tror med 99 % sikkerhet at Clintons server ble hacket av fem ulike lands etterretningsorganisasjoner.

De tror sannsynligheten for en tiltale er svært høy, hvis ikke de blir stanset av politisk inngripen. Det er for sent for Obama-administrasjonen og justisminister Loretta Lynch har allerede kompromittert seg selv. Hennes departement er en av etatene som er under etterforskning.

Økokrim i FBI har allerede intervjuet folk flere ganger. Dette er en omfattende etterforskning som involverer mange mennesker. Hvis FBI begynte etterforskningen for ett år siden må alarmen ha gått i Clinton-leiren.

Men kanskje de tolket uttalelsen til FBI-sjef James Comey fra 5. juli, om at FBI ikke anbefalte tiltale, som en frifinnelse og at også Clinton Foundation var stilt i bero?

Nyheten om gjenopptakelsen sist fredag må ha blitt oppfattet nærmest som en krigserklæring. Igår sluttet Obama seg til krigen, men heller ikke han går fri. Som Fox News meddelte: Han har a horse in this race, han er selv deltaker. Obama har visst om den private serveren til Hillary, han må ha visst om at statlig business ble gjort i et parallelt system. Hvordan vet vi det? Huma Abedin har forklart FBI at hver gang det var nye telefonnumre eller epostadresser måtte hun informere Det hvite hus. Obama har en kryptert Blackberry som bare godtar autoriserte forbindelser. Abedin måtte derfor melde fra når det var nye avsendere. Obama må derfor ha blitt løpende orientert. Hillary sa hun hadde én Blackberry. Det viste seg at hun hadde 13. Noen av dem ødela hun med en hammer.

Obama risikerer derfor å bli dratt inn i en omfattende etterforskning. Amerikanske medier har gjort dette før. Watergate er blueprint, dannet skole, men det er en annen som er mer relevant: Iran-contras. CIA-sjef Casey etablerte en parallell struktur innenfor administrasjonen som kunne benyttes til å selge våpen til Iran – for at Iran skulle presse Hizbollah til å frigi syv amerikanske gisler – og pengene ble sendt til contras i Nicaragua. Israel var mellommann. Oliver North var mannen som samlet trådene. Høringene i Kongressen gikk på live tv og var den infotainment som Clintons nå er blitt.

Skandaler som involverer makt, sex, korrupsjon, penger, grådighet, hemmelighold, nepotisme – alle ingredienser – har en uimotståelig tiltrekning på pressen som kan opptre i rollen som live scriptforfattere. Manus blir til mens de graver. Det er samme oppskrift som House of Cards, eller Shakespeare.

Obama tar fullstendig feil hvis han tror han kan stanse dette toget ved å være moralsk irettesettende.

Clinton-husets vekst og fall er ved å bli selve Fortellingen i dette valget, som overskygger duellen mellom henne og Trump.

Hvis den får vokse vil den også rive Obama med seg.

The FBI’s investigation into the Clinton Foundation that has been going on for more than a year has now taken a «very high priority,» separate sources with intimate knowledge of the probe tell Fox News.

FBI agents have interviewed and re-interviewed multiple people on the foundation case, which is looking into possible pay for play interaction between then-Secretary of State Hillary Clinton and the Clinton Foundation. The FBI’s White Collar Crime Division is handling the investigation.

..

«There is an avalanche of new information coming in every day,» one source told Fox News, who added some of the new information is coming from the WikiLeaks documents and new emails.

FBI agents are «actively and aggressively pursuing this case,» and will be going back and interviewing the same people again, some for the third time, sources said.

La oss ikke glemme at den norske regjering gjennom lang tid har vært en flittig og lojal bidragsyter til Clinton Foundation. To make sure they are on the right side. Clintons virket som vinnere. Det skulle være en investering i goodwill. Nå kan det bli en belastning for alle involverte. De burde og skulle ha sett.

For å gi en idé om størrelsen: Clinton Foundation har «assets», verdier for 354 millioner dollar.

http://www.foxnews.com/politics/2016/11/02/fbis-clinton-foundation-investigation-now-very-high-priority-sources-say.html