FN advarer om en dramatisk befolkningsnedgang i det sørøstlige Europa. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Folketallet i Sørøst-Europa står overfor en drastisk nedgang som følge av høy utvandring og lave fødselsrater. FN advarer om konsekvensene av nedgangen.

Ifølge en FN-oversikt ligger ni av de ti landene med raskest nedgang i befolkningen, i Øst- og Sørøst-Europa, skriver Reuters.

– Færre barn og høy utvandring fører til at befolkningen i Sørøst-Europa blir mindre og eldre. Og i motsetning til vesteuropeiske land, fyller ikke innvandring opp tomrommet, sier Alanna Armitage i FNs befolkningsfond for Øst-Europa og Sentral-Asia.

I 2035 kommer det til å være dobbelt så mange eldre over 65 år som det var i 1995 i de fleste av de aktuelle landene, ifølge FNs prognoser. I flere av landene kan andelen så mye som tredoble seg innen 2035.

Befolkningen i Bulgaria ser ut til å bli rammet hardest. Innen 2050 kan landet ha mistet en firedel av befolkningen som følge av større utvandring enn innvandring, i tillegg til lave fødselsrater.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂