Et miljøsnapshot: Tidligere medlemmer av nasjonalforsamlingen fra Sindh, Pir, Abdul Haq alias Mian Mithu taler til pressen under en pressekonferanse 8. oktober 2019. Foto: Zuma press/Scanpix

Pakistans parlament avviste nylig et lovforslag som ville gjort det mulig for kristne og ikke-muslimer å bekle vervene som statsminister og president. Hvordan hadde alle de med «riktige» meninger reagert om noen fremmet forlag om at ingen muslim kan bli statsminister i Norge? Brunbeising er bare fornavnet…

Et lovforslag fra det kristne parlamentsmedlemmet Naveed Aamir Jeeva om at også kristne og andre ikke-muslimer kunne bli valgt til statsminister og president i den islamske republikken, ble nylig nedstemt av en muslimsk majoritet i Pakistans nasjonalforsamling. Grunnloven tillater ikke andre religioner på toppen enn islam:

The bill which was presented by a Christian member of Parliament Naveed Aamir Jeeva was blocked by a majority of the Muslim members. MNA Jeeva’s bill proposed the removal of the Muslim requirement for the office of President and PM under article 41 and 91 of the constitution.

Article 41
A person shall not be qualified for election as President unless he is a Muslim of not less than forty-five years of age and is qualified to be elected as member of the National Assembly.

Article 91
After the election of the Speaker and the Deputy Speaker, the National Assembly shall, to the exclusion of any other business, proceed to elect without debate one of its Muslim members to be the Prime Minister.

Flere av Pakistans mest fremtredende muslimske, politikere tok klar avstand fra lovforslaget:

Pakistan is an Islamic Republic where only a Muslim can be assigned to the key post of the President and Prime Minister. No law against Islamic values and teachings can be passed, introduced or even debated in the parliament.

Demokrati og islam er to uforenlige faktorer, for islam vil alltid gå foran og ekskludere den ikke-muslimske delen av befolkningen. Og de «anstendige» i Norge og Europa som ønsker islam velkommen, strever åpenbart med å ta empirien fra islamske land inn over seg.

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂