Nytt

En svart rapper bosatt i Lund i Sverige oppfordrer til drap på hvite i en lukket YouTube-konto hvor bare svarte slippes inn: «Om någon vit kille eller vit tjej försöker snacka skit om dig – skjut dem!»

I youtubegruppen sprer rapperen både oppfordringer til drap og mer generell rasisme til flere hundre ungdommer, skriver Samhällsnytt, som har fått tilgang til gruppen.

Den välkände Youtubeprofilen är ”JCBUZ” som har sammanlagt närmare 280 000 prenumeranter på sina två konton på Youtube i vilka han recenserar aktuella hiphoplåtar i Sverige och delar sin egen gangsterinspirerade rapmusik. JCBUZ, som egentligen heter Jesse Ekene Nweke Conable, är 22 år gammal och folkbokförd i Lund. Enligt Skatteverket invandrade han från Nigeria år 2008 och har numera svenskt medborgarskap.

JCBUZ viser pistoltegn på et plateomslag.

På en nyregistrert, lukket instagramkonto med navnet «barasvarta» er det lastet opp flere videoklipp med JCBUZ. Det fremgår at kontoen har 465 følgere kan man lese: «Blackpower in Sweden» og «Bara för svarta».

Samhällsnytt har skaffet seg tilgang også til denne gruppen, hvor det fremgår tydelig at kun svarte skal få tilgang til innholdet.

Under en skjermdump fra hans konto hvor han gjør det klart at han ikke tillater hvite personer i gruppen.

Tirsdag ble det lagt ut flere videoklipp hvor rapperen oppfordrer til drap på hvite i Sverige.

Utskrift av hva JCBUZ sier. Videosnutten under:

Mina bröder och systrar, mina svarta bröder och systrar jag har ett viktigt meddelande till er. Jag vill bara säga till er alla mina svarta bröder och systrar där ute – ni är speciella och ingen är som er. Fortsätt kriga.

Vi svarta ska ta över – vi ska bli nummer ett – en vacker dag vi ska bli nummer ett – vi ska ta över de här vita. Så som de här vita tog oss som slavar vi ska ta de här som slavar och behandla de ännu värre.

Men just nu vi bara kämpar igenom, vi ska vara smartare, vi ska vara snabbare, vi ska vara bäst på allt. Vi ska deras bitches och vi ska ta deras pengar. Vi ska bli helt ärligt bli den bästa rasen någonsin. Det här är bara början, det börjar litet men tro mig vi kommer växa och bli större. Vi kommer vara den starkaste gruppen i Sverige – ingen kommer våga jiddra med oss. Bara vänta, en vacker dag.

De vita försöker jiddra med oss – då du vet vad som kommer komma fram [pistoltecken med fingrarna]. Vi ska visa de hur vi gör. Vi är krigare förstår du? Vi är afrikansk warrior – de är inte på våran nivå. Det här är bara början, black power, black power.

Om någon vit kille eller vit tjej försöker snacka skit om dig – skjut dem! Om de snackar skit om din familj – skjut dem!