Nytt

Leder Anniken Huitfeldt og nestlederne Michael Tetzschner og Christian Tybring-Gjedde i Stortingets utenriks- og forsvarskomité møter utenriksminister Javad Zarif under hans besøk i Norge. Han ville ikke håndhilse på Anniken Huitfeldt.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif møtte tre kvinner i Oslo som han ikke kunne håndhilse på. – Slik er det alltid, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

Hun tok torsdag imot Zarif sammen med nestlederne i Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Men den iranske utenriksministeren håndhilste kun på mennene.

Huitfeldt, som er leder for komiteen, hilste han på ved å legge hånden på sitt eget bryst. Men Ap-politikeren vil ikke mene noe om saken.

– Det er ikke min oppgave å kommentere deres omgangsformer, sier hun.

Huitfeldt legger til at Zarif torsdag hadde møter med tre kvinnelige politikere i Oslo som han ikke håndhilste på: Huitfeldt, utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og statsminister Erna Solberg (H).

Selve møtet karakteriserer Huitfeldt som «åpent og direkte».

Kollega Michael Tetzschner fra Høyre mener Zarif framsto som talefør og kompetent.

– Selv et regime som Iran, vil jo sørge for å ha gode og kompetente personer i utenriksledelsen. Men det endrer ikke karakteren av det regimet han representerer, sier han.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Kjøp Oriana Fallacis bok her