Taliban-soldater nord i landet. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Sharia-lovene er på full fart tilbake i islamske Afghanistan. Nordøst i landet er 19 personer er blitt pisket etter å ha blitt dømt for blant annet tyveri og utroskap.

Kunngjøringen kom far en offentlig tjenestemann søndag morgen, og understreker Taliban-regimets ønske om å styre i henhold til  islamske sharialover. NTB-AFP melder om saken.

Det skal være første gang at det fra offentlig hold bekrefter at pisking igjen brukes som straff i landet etter at Taliban gjenerobret makten i august i fjor.

Under det forrige Taliban-regimet ble personer både pisket og steinet samt henrettet i all offentlighet hvis de ble dømt for brudd på sharialovene.

Det nåværende regimet lovet i utgangspunktet å være mer moderat, blant annet i møtet i Oslo med Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Men i stedet har folks frihet blitt stadig mindre, spesielt for kvinner.

Torsdag denne uken sa en talsmann for Taliban at målet er å innføre alle sharialovene. Det vil innebære både pisking, amputasjoner og steining.

Mange vil mene at Taliban-regimet viser frem islam fra denne religionens aller verste side.

Les mer om de brutale sharialovenes gjeninnføring i landet:

Taliban gjen­innfører sharia­lover i Afghanistan

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.