Tolv personer ble pisket av Taliban foran hundrevis av tilskuere.

Tre kvinner og ni menn ble pisket av Taliban foran hundrevis av tilskuere på et sportsstadion i Afghanistan onsdag, skriver NTB.

De som ble straffet var blitt dømt av en lokal domstol for tyveri og utroskap.

Avstraffelsen skjedde i byen Pul Alam onsdag, hvor de dømte fikk mellom 21 og 39 piskeslag hver, sier en tjenestemann hos guvernøren i Logar-provinsen, hvor piskingen fant sted.

Invitasjoner til å overvære piskingen ble sendt ut av byens guvernør, som også brukte sosiale medier til å lokke folk til den offentlige avstraffelsen.

Hundrevis av tilskuere møtte opp på sportsstadionet.

Taliban gjen­innfører sharia­lover i Afghanistan

Som kjent brukte Støre-regjeringen 7 millioner kroner av skattebetalernes penger, til å frakte ledere i Taliban til Norge med privatfly, opphold på luksushotell mm.

Afghanistan-kjenner og forsker Arne Strand ved Chr. Michelsens institutt (CMI) sa den gang til Dagsavisen at dette var veldig positivt.

– Det er av to grunner. Den ene er så klart at det trengs en dialog nå på grunn av den humanitære situasjonen og utviklingen i Afghanistan nå. Det andre er at de også vil møte representanter for det afghanske sivilsamfunnet, ikke bare diplomater, sa han, og la til:

– Det er rett og slett en anerkjennelse av at man er nødt til å komme videre for å få en løsning som ikke setter flere enn 30 millioner afghanere i ekstrem fare i vinter.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) mente også den gangen at samtalene var viktige for afghanernes del.

– Vi må snakke med de som i praksis styrer landet i dag. Vi kan ikke la den politiske situasjonen føre til en enda verre humanitær katastrofe, sa Huitfeldt da.

Taliban har nylig gjeninnført sharialover og dermed gjenopptatt den brutale straffeformen med offentlig pisking, noe som var vanlig da gruppen sist styrte i Afghanistan på 1990-tallet.

Allerede 11. november i år ble den første offentlige piskingen i Afghanistan utført. Det skjedde i byen Taloqan, hvor ti menn og ni kvinner alle fikk 39 piskeslag hver for de samme forbrytelsene, altså tyveri og utroskap.

Se video av piskingen her. OBS! Vi advarer om at dette kan være sterke scener for enkelte.
 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.