En indonesisk kvinne ble torsdag pisket 100 ganger for utroskap. Mannen hun var utro med, avviste anklager om utroskap og ble straffet med kun 15 piskeslag.

Etterforskningsleder Ivan Najjar Alavi ved påtalemyndighetens kontor i den konservative Aceh-provinsen sier domstolen ga strengere straff til kvinnen etter at hun hadde innrømmet overfor politiet at hun hadde hatt sex utenfor ekteskapet.

Dommernes oppgave med å dømme mannen ble vanskeligere. Også han er gift. Han avviste alle anklager, opplyser Alavi.

– I rettssaken innrømte han ingenting. Han avviste alle anklager. Dermed kunne ikke dommerne bevise hvorvidt han var skyldig, sier Alavi etter at piskingen av paret ble gjennomført i offentlighet torsdag.

I stedet fant dommerne den gifte mannen skyldig i å «vise ømhet overfor en kvinnelig partner som ikke er hans kone».

Paret ble oppdaget sammen av lokalbefolkning på en palmeoljeplantasje i 2018.

Piskingen av kvinnen ble midlertidig stanset torsdag fordi hun ikke holdt ut smerten, ifølge en AFP-journalister som var på stedet.

En annen mann som var dømt for å ha hatt sex med en mindreårig, ble pisket 100 ganger torsdag, og han må også sitte 6 år og 3 måneder i fengsel.

Aceh er den eneste provinsen i Indonesia der sharialovverk er innført. Dermed kan folk dømmes til pisking for pengespill, utroskap, alkoholdrikking og sex mellom samme kjønn.

Flere titalls personer var til stede under den offentlige piskingen torsdag. Opptak av piskingen ble lagt ut i sosiale medier.

Les også:

Sharia i Indonesia

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.