Utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: Terje Pedersen / NTB

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har ikke gitt opp tanken på at Norge skal få styr på Taliban. Men hun beretter at det er krevende å få dialog med sentrale ledere.

Selv etter det ikke spesielt vellykkede møtet med Taliban i Oslo tidlig i 2022, har Norges utenriksminister bevart troen på at Norge vil nå frem med sitt budskap overfor det islamistiske regimet i Afghanistan.

– Norske diplomater har vært på flere besøk til Afghanistan det siste året og har også andre kontakter inn i ulike deler av Taliban. Samtidig er det krevende samtaler, og det er vanskelig å komme i dialog med de antatt mest sentrale beslutningstakerne, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

Hennes tanker knyttet til Norges viktige rolle på denne fjerntliggende arenaen, deles av Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland, som Document nylig omtalte. Se sak under.

Egeland  har bedt norske og internasjonale politikere om å reise til Afghanistan for å snakke med ytterliggående Taliban-ledere med mål om omgjøre beslutningen om å nekte kvinner å jobbe i hjelpeorganisasjoner.

Les også: 

Egeland vil ha nytt møte mellom Norge og Taliban

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.