Utenriksminister Anniken Huitfeldt er på besøk i Egypt, der hun skal møte landets statsminister og utenriksminister og snakke om klimaspørsmål.

– Jeg reiser nå for å styrke kontakten mellom Norge og Egypt. Jeg ser særlig fram til å diskutere regionale spørsmål og klimaendringer, og i den forbindelse vil jeg også fremme norsk næringsliv og grønne løsninger, sier Huitfeldt i en pressemelding.

Huitfeldt skuffet over løftebrudd fra Taliban

Egypt er vert for FNs klimakonferanse (COP27) i november. Huitfeldt mener det er viktig for Norge å ha en dialog med Egypt, som er en regional stormakt.

Menneskerettigheter nevnes ikke i pressemeldingen fra departementet onsdag, til tross for at Egypt har fått kraftig kritikk for sin behandling av opposisjonelle etter at president Abdel Fattah al-Sisi tok makten i et kupp i 2013.

Ni år etter Sisis maktovertakelse, som skjedde etter store demonstrasjoner mot Egypts første folkevalgte president og få år etter den såkalte arabiske våren, har kritikken mot den autoritære lederen stort sett stilnet.

Men myndighetene fortsetter å slå hardt ned på opposisjonelle og menneskerettighetsaktivister, ifølge blant andre Amnesty International. (NTB)

Ofrer Socialdemokraterna barns trygghet for muslimske stemmer?

I slutten av januar ble ytterligere ti medlemmer av Det muslimske brorskapet dømt til døden.

Det muslimske brorskapet er av flere land klassifisert som en terrororganisasjon. Konflikten mellom israelere og palestinere har spilt en særlig viktig rolle for organisasjonen, som har nære bånd til den islamske bevegelsen Hamas.

Det muslimske brorskapet for dummies

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.