Over 700 migranter og støtteaktivister inntok fredag Panthéon i Paris, et viktig nasjonalmonument som opprinnelig var en kirke. Migrantene krever å få bli i Frankrike og å møte statsminister Édouard Philippe.

Taktfast roper de «gilet noirs» – «svarte vester».

Turistene måtte evakueres fra kirken og politiet holdt vakt.

 

Le Figaro skriver at migrantene også protesterte mot en lov om kontrollert migrasjon fra september 2018, som blant annet tar sikte på effektiv gjennomføring av utvisningsvedtak.

I en erklæring postet til Twitter begrunnes okkupasjonen av Panthéon, som varte i ca. fire timer, med at det står 200.000 tomme boliger i Paris samtidig som deres egne sover under broene på motorveien som går rundt den franske hovedstaden.

Marine Le Pen skriver på Twitter at det er uakseptabelt å se illegale migranter okkupere Pantheon som er en så viktig del av den franske republikken. Den eneste fremtiden for en illegal migrant skulle vært utvisning, skriver hun. Fordi det er dette som er loven.

 

Det er ikke første gang at aktivister og de papirløse migrantene aksjonerer på denne måten i Paris. Her fra flyplassen Charles de Gaulle i mai:

 

Også tilbake i desember ifjor stormet de illegale migrantene en bygning i Paris.

 

Valeurs Actuelles

 

 

Kjøp T-skjorten «gul vest» her


Dette er som hentet ut av «De helliges leir».

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.