Marian Hussein er et ideal for de hijabkledte jentene fra Tøyen.

Nettavisen Vårt Oslo rapporterer godmodig fra Stortingsbesøket til ti ungdommer fra Tøyen. Foranledningen for besøket var en ungdomshøring på Tøyen der temaet var hvilke ønsker ungdommer har for Gamle Oslo.

De ti unge er avbildet sammen med SV-representantene Audun Lysbakken og Marian Hussein. Som Hussein er alle åtte jenter iført hijab. Utfra bildet i artikkelen ser det ut til at samtlige ti ungdommer, som da skal representere Tøyen og Gamle Oslo, også har somalisk bakgrunn – tilfeldigvis samme bakgrunn som Marian Hussein.

«Det var veldig gøy å se at en som går med sjal og som ligner på meg har kommet så langt,» sier Hooda Ahmed Farah til Vårt Oslo. For henne er Marian Hussein et forbilde.

Lysbakken deltar også smilende på bildet. Et lite paradoks ettersom SV som parti vel har vært det partiet som i størst grad har tatt avstand fra kristendommen, som tross alt har preget Norges historie og samfunn. SV kjempet for likestilling mellom kjønnene i flere tiår – og Norge ligger i dag helt i verdenstoppen både når det gjelder like muligheter for kvinner og menn – og ikke minst trygghet for kvinner.

I 2019 omfavner og fremmer altså SV og Lysbakken helt ukritisk unge kvinner med hijab, et plagg som vel symboliserer alt annet enn likestilling og trygghet. Tvert imot; daglig kjemper mange kvinner i land som Afghanistan, Saudi-Arabia og ikke minst Iran mot tildekning, kontroll og ufrihet.

Gamle Oslo har mange unge beboere. Representerer disse ungdommene framtiden i denne bydelen?

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.