Document var torsdag invitert til å delta i P2-programmet Desse Dagar, som går på P2 søndag formiddag, med Håkon Haugsbø som programleder. Temaet var «folkeskikk». Har internett fått oss til å miste folkeskikken? SVs Marian Hussein skulle delta, det samme skulle stortingspresident Tone Trøen (H).

Da red. ankom Tøyen, hvor innspillingen skulle foregå, ble vi møtt med at «én er uteblitt». Det viste seg å være Marian Hussein, og grunnen var at hun ikke ville stille til debatt sammen med Documents redaktør.

Man kunne avlese av både programleder og en gjest som Fritt Ords Knut Olav Åmaas at de syntes avlysningen var pinlig.

Her har Marian Hussein blitt historisk i det nye Norge ved å være den første som entret Stortingets talerstol iført hijab. Man skulle tro det forpliktet, at rollen som stortingsvara hadde gått opp for henne: Du gjør ikke lenger som du vil.

Men Hussein har vist seg som kontant, for ikke å si militant. Hun ville sensurere Stovnerrevyen, instruert av Shabana Rehman. Hun satt i Dagsnytt 18 og ville innføre forbud mot islamofobi. Hussein sitter som leder av SVs inkluderingsutvalg, og hun er medlem av bydelsutvalget i Gamle Oslo. Når man gjør lynkarriere og er opptatt av å innføre sensur av andre som er ikke-muslimer, dvs. flertallet i Norge, hvilket signal sender det til omgivelsene?

Christian Skaug skrev 5. juni:

Det er første gang en norsk-somalier står på Stortingets talerstol, skriver Vårt Oslo, som også kan opplyse om at Hussein i morgen vil foreslå tiltak mot «islamofobi» – et ord SV har tatt i bruk i partiets interne dokumenter.

Men i SV syntes det ikke å gjøre noe. SV har gått over en grense i forhold til islamisering som det skal bli vanskelig å reversere. Nå har SV vist at det investerer i muslimske stemmer, liksom Radikale Venstre og Enhedslisten (=Rødt) i Danmark. Der har det allerede blitt strid. En av representantene i Folketinget, Ida Auken, fikk besøk av en imam på sitt kontor. Han nektet å gi henne hånden. Det fant hun seg ikke i. Hun hev ham ut og ga uttrykk for det offentlig. Men denne avvisningen fant ikke hennes muslimske venner seg i. De tok åpent avstand fra henne på sosiale medier.

Slik kan det gå. Islam forplikter.

Marian Hussein praktiserer no-platforming. Men det er hun ikke alene om. Det er mange år siden Sven Egil Omdahl i Stavanger Aftenblad skrev at klimaskeptikere burde nektes spalteplass. Fakta var opplest og vedtatt. Omdahl er tidligere leder av Journalistlaget.

Det er en gammel impuls på venstresiden å stenge ned og ute det man ikke liker når frontene blir skarpe.

Nå har de fått selskap.

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.