Innenriks

Bilde: Veggmaleri fra Tøyen, like ved Aktivitetshuset. Foto: NRK Brennpunkt

Lokalavisen Vårt Oslo – tilgjengelig på nett – kan fortelle den gode nyheten om ny ungdomskafe på Tøyen. T-Town ungdommer står bak initiativet – og lederen for organisasjonen fronter det nye tilbudet – i heldekkende, sort hijab.

NRKs Brennpunkt satte før jul søkelyset på alle millionene som har rent ut i Tøyen-løftet, mens mange ungdommer har følt seg glemt. Dette vil ungdommene nå gjøre noe med, så de har startet kafeen Central Park i Aktivitetshuset K1 (Kolstadgata 1) på Tøyen.

Bak initiativet står organisasjonen T-Town, som beskriver seg selv slik på K1s hjemmeside:

T-town er for å omvende de negative ryktene om Bydel gamle Oslo med kjærlighet og brorskap/søsterskap. Vi vil at ungdommene skal bli sett og verdsatt, da vi føler et stort behov for å bli sett og tatt på alvor, noe de ikke opplever blir gjort. Vi på T-town Ungdommer vil få ungdommene til å engasjere seg i fornuftig og tilpassende tiltak enn å la dem finne ugagn eller ta feil avgjørelse i sin hverdag som vil gi fremtidige konsekvenser.

Lederen i T-Town heter Ozma Hussain og er avbildet ved kafeen i heldekkende sort hijab. Hun forklarer at kafeen vil være et tilbud for unge mellom 16 og 23 år, to ettermiddager i uken.

Foreløpig er kafeen i startsfasen. Så gjenstår det å se hvordan dette utvikler seg. I Norge pleier vi vanligvis ikke gi kommunalt finansierte kafetilbud til friske og spreke kvinner og menn i 20-årene. I Brennpunkt-dokumentaren fikk vi et glimt av inngangspartiet til fritidsklubben for de noe yngre på Tøyen. Der ble det arrangert egne jente- og guttekvelder. Brorskap og søsterskap kan indikere at Central Park følger opp fritidsklubben på Tøyens kjønnssegregerte tilbud til de unge, i likhet med de etablerte muslimske ungdomsorganisasjonene i bydel Gamle Oslo.

La meg gjette: Kun positiv oppmerksomhet rundt dette nye Tøyen-tilbudet – og ingen kritiske blikk fra våre politikere eller medier.

vartoslo.no

Kjøp Kent Andersens bok her!