Sakset/Fra hofta

Av og til tar jeg meg i å lese innlegg som gjør at jeg sitter igjen med en følelse av at jeg ikke forstår mine landsmenn lenger. Eirik Lae Solbergs innlegg i Nettavisen, er et slikt. Han kan umulig ha sittet i Oslo tingrett og fulgt de uttrykksløse ansiktene på «våre barn» i form av annengenerasjons somaliske gutter med rulleblad for grove voldtekter og ran før de er fylt 18 år.

Eirik Lae Solberg fra Høyre ramser opp en rekke tiltak som tilsammen skal koste 89 millioner kroner. Han står fremdeles fast i tid med gamle løsninger som å hive penger etter problemene. Det vil knapt dempe den skumle utviklingen vi ser i Oslo-området. Og snart er kassen tom for penger.

  • 30 millioner kroner til lengre åpningstider og bedre tilbud for kommunale, ideelle og private fritidsklubber.

Ja, akkurat. Bare de holder seg på fritidsklubben så går alt bra. Fritidsklubbene er de beste stedene å rekruttere nye gjengmedlemmer!

  • 5 millioner til sommerjobbprogram

Det er risiko for at jeg blir oppfattet som veldig negativ nå, men sommerjobber??! Hva skal man med en sommerjobb når man kan rane norske vettskremte ungdommer for rådyre jakker og mobiler i løpet av minutter? Sommerjobbene vil gå til de som trenger dem minst. Akkurat som subsidierte El-sykler.

Disse ungdommene, som Eirik Lae Solberg betrakter som «våre», føler seg ikke så veldig norske. Det er slettes ikke uvanlig at de som er født og oppvokst i Norge vil ha tolk i retten. Flere av dem kan knapt si en setning uten å gjenta: forstår du? forstår du? på en lett truende måte til slutt. Vi står foran en stor gruppe av ungdommer som aldri vil kunne fungere normalt i det norske samfunnet. Og vi pøser på med enda mer. For nordmenn stemmer på partier som vil ha mer av dette.

Eirik Lae Solberg skriver:

Noen tenker kanskje at barn og unge som begår straffbare forhold er noen andres barn og derfor er noen andres problem. Jeg mener vi som bor i denne byen har en felles fremtid og vi har felles utfordringer som må løses. Det er våre barn.

Jeg er en som tenker slik. Dette er noen andres barn. Og problemet er skapt mot den norske befolkningens vilje. Da må det være politikernes problem. De er ikke våre barn. Jeg har ingen verdens ting til felles med en brutal overgriper på 17 år som ikke bryr seg om hvem han stikker ned. Foreldrenes manglende omsorg kan ikke repareres i ettertid. De er oppvokst uten at hjernen har blitt gitt muligheten til å skape empati. Som alle andre kriminelle er de «ofre». Men vi skal vokte oss vel for å bli så svake at vi lar disse luske rundt klare til å kaste seg over oss.

Det eneste som kan gjøres er å isolere problemet. Og da ikke i fritidsklubber, men med lange fengselsstraffer.

Eirik Lae Solberg har begynt sin valgkampanje. Det er vanskelig å lese dette uten å gjøre grimaser:

Jeg lover å kjempe for å gjennomføre våre tiltak om jeg får Osloinnbyggernes tillit til å overta som byrådsleder etter valget til høsten. Vi har ingen barn å miste.

Jeg vil heller oppfordre Lae Solberg til å følge noen saker i Oslo tingrett. Der vil han se at «barna hans» allerede er «mistet». For det er dessverre ikke norske ungdommer han mener.

Vi må prioritere å beskytte de virkelige ofrene. De som aldri har bedt om å bli voldtatt, ranet eller knivstukket. De som har foreldre som har pyntet seg med flerkulturen i så mange år og som nå snur seg vekk fra konsekvensene mens de kakler i vei om hvor flott og internasjonal Oslo er blitt.

Verden er blitt snudd fullstendig på hodet når NRK forsøker å fremkalle sympati for mennesker som helst vil skjære hodet av oss. Det er ikke rart at folk mister gangsynet når journalistene blir aktivister og svikter sitt kall som nøytrale og sannferdige nyhetsformidlere.

Realitetene innhenter oss alle til slutt. Eirik Lae Solberg blir blant de siste.

Nettavisen

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.