Første avstemning er over i Storbritannia i valget av ny leder for de konservative som også blir ny statsminister. Mark Harper, Andrea Leadsom og Esther McVey røk ut etter første omgang. De fikk alle færre enn 17 stemmer fra sine konservative parlamentskolleger.

Michael Gove: 37

Matt Hancock: 20

Mark Harper: 10

Jeremy Hunt: 43

Sajid Javid: 23

Boris Johnson: 114

Andrea Leadsom: 11

Esther McVey: 9

Dominic Raab: 27

Rory Stewart: 19

De tre som har forlatt racet mot toppen var alle nokså harde Brexit-kandidater. Neste valgomgang er 18. juni. Deres følgere vil dermed flokke seg rundt de gjenværende Leave-kandidatene. Det setter Matt Hancock og Rory Steward (som begge er pro-EU) i en dårlig posisjon i neste omgang. De to hadde da også færrest antall stemmer av de som gikk videre.

BBC

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.