Rory Stewart og Boris Johnson. Fotografier: Peter Nicholls og Hannah Mckay / Reuters / Scanpix. Overstrykningen av Stewart er Documents.

Utviklingsminister Rory Stewart fikk færrest stemmer og er dermed ute av kampen om toryenes lederverv. Boris Johnson fikk nok en gang flest stemmer.

Resultatet av onsdagens avstemning blant Det konservative partiets parlamentarikere viser at Boris Johnson fikk 143 av i alt 313 stemmer. På andreplass fulgte utenriksminister Jeremy Hunt med 54 stemmer mens miljøvernminister Michael Gove fikk 51 stemmer.

Innenriksminister Sajid Javid fikk 38 av stemmene mens bistandsminister Rory Stewart bare fikk 27. Det var ikke nok, og Stewart er dermed ute av kampen om ledervervet.

Det er det konservative partiets medlemmer i Parlamentet som stemmer over kandidatene i flere avstemninger til det bare er to kandidater igjen.

Det er planlagt en ny avstemning torsdag før en uravstemning i partiet skal velge mellom de to siste gjenværende kandidatene. Den nye lederen blir kunngjort den nest siste uken i juli.

(©NTB)

 
 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.