Rory Steward erklærte at han forlater Toryene og stiller som uavhengig kandidat til posten som borgermester i London. Begrunnelsn sier noe om hvordan mennesker som opplever seg selv som fornuftige, kan være alt annet enn det.

I en video han har delt på Twitter , forklarer Stewart valget sitt med at han mener byen er truet av brexit og det han omtaler som ekstremisme som er i ferd med å ta over britisk politikk.

– Vi var verdens mest moderate land og behandlet folk med høflighet og verdighet. Jeg tror veien tilbake til dette går gjennom denne flotte byen. Jeg vil vekk fra en politikk som føles som om Donald Trump aldri reiste hjem etter sitt besøk i byen, sier Stewart. (NTB) Hvis man kaller meningsforskjeller og ulikt verdisyn innad i britisk politikk for ekstremisme, og det er Boris Johnson han sikter til, er man da så moderat som man gjerne vil fremstå som? Foto: Rob Pinney/Zuma press/Scanpix

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂