Bildet: Blitzhuset – Google streetview

Den venstreekstreme gruppen Antifascistisk aksjon (AFA) feiret 25- årsjubileum på Blitzhuset lørdag 18. mai. Gruppen sier den har som mål å «knuse alle former for fascisme», og vil ikke utelukke fysiske konfrontasjoner.

Natt til søndag den 19. mai skal en person som ble oppfattet som høyreekstrem av AFA, ha oppsøkt arrangementet sammen med fire venner. Utenfor Blitzhuset ble mannen stygt banket opp av de venstreekstreme. Mannen måtte legges inn på sykehus som følge av den grove volden.

NRK erfarer at offeret, som er av britisk opprinnelse, skal ha vært på besøk hos en kjent norsk høyreekstrem. Nordmannen er tidligere straffedømt. Han har hatt forbindelser til supportergruppen Isko boys i Vålerenga.

I en uttalelse hevder AFA selv at nordmannen dukket opp sammen med fire briter, og at de ble «jaget fra stedet av antifascister».

De tre siktede risikerer ti års fengsel for volden.

NRK

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.