En ungdomsskolelærer utpekes som en ledende skikkelse i et venstreekstremt terrornettverk i Göteborg. Læreren oppfordrer til terror mot meningsmotstandere og sier han er for individuell terror mot politiske mål.

Exakt24 har konfrontert ungdomsskolelærer Axel Rosengren etter han ble utpekt som lederskikkelse i det Exakt24 omtaler som et venstreorientert terrornettverk i Göteborg. Rosengren skal ha spredt terrorpopaganda under et pseudonym i en podcast han leder sammen med lederen for AntiFascistisk Aktion (AFA), Tor Alsén, som er mistenkt for angrep på en høyreaktivist og hans mor.

Alsén har en lang historie med voldelige venstreorienterte ekstremister og har drevet podcaster i forskjellige former i over et tiår. Alsén har også jobbet tett med Jens Wingren med driften av virksomheten VSE Media (Vegan Straight Edge). Wingren er tidligere dømt for å forhindre utvisning i Göteborg-området. Inntil nylig har paret drevet den anarkistiske podkasten Bilda Kedjor.

Alsén jobber som sykepleier ved Sahlgrenska Hospital og har i en podcast beskrevet hvordan han drømmer om å myrde sjefene sine der. Alsén og Rosengren anses for å være ledere av det venstreekstreme terrornettverket.

Rosengren, som bruker pseudonymet «Gaspar», sier i podkasten Time of the Plague at han er «hundre prosent for individuell terror mot politiske mål».

Under diskusjonen mellom Alsén og Rosengren lurer de på om de ikke bare kan begynne med «å kaste noen jævla bomber». Det må ikke være så «jævla gjennomtenkt», det viktigste er at det gjøres, sier de. Videre sier Rosengren at han er «hundre prosent for individuell terror mot politiske mål».

Rosengren har også posert med en batong, forkledd i et terroristlignende antrekk, i en video. I filmen etterlyser han «agitering og organisering» til revolusjon.

Se Exakt24s reportasje her:

 

 

Erling Marthinsen har tidligere omtalt Alsén og AFA, og skriver at selv om AFA neppe kan kalles en terrororganisasjon på nåværende tidspunkt, gir Exakt24 flere eksempler på at voldspotensialet er stort.

Avsløringene viser at offentlige ansatte kan stille seg bak og oppfordre til terrorhandlinger uten at det får konsekvenser. I 2014 fokuserte SVTs Uppdrag Granskning blant annet på AntiFascistisk Aktion i sin dokumentar Det goda våldet, som tok for seg venstresidens vilje til å overse venstreekstremisters vilje til å bruke vold. Det ser ikke ut til at stort har endret seg siden den gang.

Exakt24 slapp den første episoden i sin granskning av nettverket i mai i år. Episoden med Rosengren er fortsettelsen. De har gransket organisasjonen grundig og lover flere avsløringer i tiden framover.

 

Vänsterextrem lärare pekas ut som terrorledare

Sykepleier i spissen for voldelig, venstreekstremt nettverk i Sverige

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!