Antifaschistische Aktion (AFA/Antifa) har vært svært aktive i store deler av USA og Europa i forbindelse med Black Lives Matter-demonstrasjonene etter at George Floyd ble drept av politiet i USA i mai i fjor. Her fra en demonstrasjon i juni 2020 i Krakow, Polen. Foto: Artur Widak/ NurPhoto/ Shutterstock/ NTB

Den svenske avdelingen av den venstreekstreme og voldelige gruppen Antifascistisk Aktion (AFA) har tilknytning til ekstremister fra 90-tallet, og ledes av en sykepleier med falsk adresse. Dette hevder Exakt 24 i en ny dokumentar.

Document skrev 20. mai den unge høyreaktivisten Christian Peterson, som ble trakassert av AFA i sitt eget hjem Örgryte i Göteborg. Han svarte tilslutt med å jage to gjerningspersoner med balltre.

Dette skjedde i november 2020, men ble kjent først nå, siden politiet etterforsket saken. Peterson har siden den gang brukt tiden på å samle informasjon om AFA og personene som trakasserte ham. Resultatet er en dokumentar som sendes på den uavhengige mediekanalen Exakt 24. Første del gikk på lufta i går.

Dagens terroraktivister samverkar med de ledande aktivisterna från Göteborgskravallerna 2001 och det finns kopplingar mellan dessa och den på ytan parlamentariska vänstern. Exakt24 kan nu exponera några av de nu aktiva terroristerna som i olika poddar propagerar för terror och även utför politiskt våld.

Under hösten 2020 attackerades den bostad där Christian bor tillsammans med sin ensamstående mamma och lillasyster vid fyra tillfällen av vänsteraktivister som sprayade hatiska budskap på fasaden. De förstörde även Christians mammas bil så att hon inte kunde ta sig till arbetet.

Peterson klarte å få tak i bilnummeret, og politiet startet etterforskning mot Tor Alsén, som har en ledende posisjon i AFA-nettverket.

Alsén är förhörd och delgiven misstanke om brott och de skadeståndskrav som uppstått till följd av hans agerande.

Tor har länge gjort sig oanträffbar genom att folkbokföra sig på en skenadress mitt ute i skogen där även andra vänsterextremister har skrivit sig. Med anledning av detta är han nu också misstänkt för folkbokföringsbrott.

Det viser seg at Alsén jobber som sykepleier på Sahlgrenska sjukhuset. Selv om AFA neppe kan kalles en terrororganisasjon på nåværende tidspunkt, gir Exakt 24 flere eksempler på at voldspotensialet er stort.

 I ett poddavsnitt talar Tor om att döda sina chefer, i andra om att knivhugga borgerliga ungdomspolitiker och uppmanat till mord på kristdemokraten Per Gudmundsson. Uppmaningar till sprängdåd och mordbränder förekommer också i poddarna.

Tor använder sin fritid till att förbereda sig för våldsdåd. Han har länge tränat och tävlat i kickboxning och vid minst ett tillfälle blivit diskad för sitt aggressiva uppträdande.

Etter at Peterson jaget ham på dør, har Alsén slettet alt av sosiale medier, og gikk i skjul for politiet hos den tidligere dømte aktivisten Jens Wingren fra Revolutionära Fronten, en venstreekstrem, militant organisasjon som var aktive i perioden 2002-15. Blant prinsippene til denne gruppen var blant annet:

«Användandet av revolutionärt våld ser vi som en rent taktisk och politisk fråga och inte som en moralisk.»

SVTs Uppdrag Granskning fokuserte i 2014 blant annet på denne gruppen i sin dokumentar Det goda våldet, som fokuserte på venstresidens vilje til å overse venstreekstremisters vilje til å bruke vold.

Exakt 24 er utestengt fra YouTube. Du kan se dokumentaren via linken nedenfor.

Exakt 24

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.