Politiets kriminalteknikere arbeider i Nedre Långvinkelgatan sentralt i Helsingborg etter at en kvinne i 60-årene ble alvorlig skadet i et knivangrep i 7.30-tiden om morgonen den 14. mai 2019. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix.

Svensk politi har etterlyst en mann etter at en kvinne i 60-årene ble knivstukket i nærheten av synagogen i Helsingborg. Kvinnen er livstruende skadd.

Mannen politiet leter etter, er mistenkt for innblanding i hendelsen, som etterforskes som et drapsforsøk.

Ifølge Helsingborgs Dagblads politikilder er kvinnen aktiv i den jødiske forsamlingen i det nordvestre Skåne. Politiet har satt inn vakthold ved synagogen i nærheten av åstedet i sentrum av Helsingborg. Det skjer som følge av knivstikkingen, ifølge avisen, som skriver at angrepet antas å være en gal persons verk og kvinnen et tilfeldig offer.

Politiet vil ikke si noe til TT om detaljer i etterforskningen eller mulig motiv for knivstikkingen, som skjedde i 7.30-tiden tirsdag morgen.

Flere personer befant seg i nærheten da kvinnen ble knivstukket.

– Vi har snakket med folk, men vi vil ha flere vitner, sier Filip Annas ved politiets operasjonssentral.

Kvinnen ble brakt i ambulanse til sykehus. Mannen som er etterlyst, er fanget opp på overvåkingskamera. Også øyevitner har gitt en beskrivelse til politiet, men politiet skal ikke ha identifisert vedkommende ved navn.

(©NTB)