En kvinne skal være knivstukket på Landås nær Bergen sentrum mandag ettermiddag. Politiet har pågrepet den antatte gjerningsmannen. Det er dermed meldt om fem knivstikkinger på syv dager.

Kvinnen som ble knivstukket er bevisst og ivaretas av helsevesenet, skriver Bergens Tidende.

Vest politidistrikt meldte saken først på Twitter, og sier at det ikke er noe som tyder på at andre er involverte.

Klokken 1431 fikk politiet inn melding om at en kvinne skal ha blitt utsatt for knivstikking på en privat adresse på Landås, skriver Bergensavisen.

Operasjonsleder Eivind Hellesund opplyste til BA ved 1450-tiden at situasjonen var uavklart, og at de ikke hadde kontroll på gjerningspersonen. Ved 1500-tiden opplyser BAs reporter på stedet at en mann i bar overkropp ble ført ut av bygget av bevæpnet politi.

På stedet ligger det eiendeler, som kan se ut til å ha bli kastet ut fra en balkong.

Meldingen fra politiet om knivstikkingen kom 14.47 mandag ettermiddag.

Jourhavende jurist Elisabeth Morstøl i Vest politidistrikt opplyser til Bergens Tidende at mannen også er siktet for å ha forsøkt å voldta kvinnen.

– Vi er helt i innledende fase, men vi antar at punktene har en sammenheng. Det er basert på opplysninger fra fornærmede, sier Morstøl.

NTB har rapportert om fem knivstikkinger siden 30. august

Knivstikking i Spydeberg, en person alvorlig skadd


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.