Store mengder politibiler og ambulanser rykket ut til Danmarksplass i Bergen etter melding om at flere personer var knivstukket. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix

Minst to personer er skadet etter knivstikking ved Danmarks plass i Bergen, opplyser politiet. Den mistenkte er pågrepet.

Politiet har kontroll på den mistenkte, som er en kvinne. Vi leter etter flere skadde i området, sier operasjonsleder Bjarte Rebnor i Vest politidistrikt til NTB.

Nødetatene ble varslet like etter klokken 14. Åstedet er like ved Bergen legevakt, som nå bevoktes av politibetjenter.

Legevakten bekrefter at to personer er skadet, skriver NRK.

Den eine er tilsett ved legevakta, og var tilfeldigvis utanfor legevakta då det skjedde.

– Den andre personen er sendt til skadepoliklinikken ved Haukeland universitetssjukehus, seier legevaktsjef Dagrun Waag Linchausen.

Skadeomfanget til de knivstukne er foreløpig ukjent.

Kvinnen var ifølge vitner på vei i retning legevakten da hun knivstakk flere personer på veien. Også mistenkte hadde blod på seg, ifølge politiet.

– Det ble meldt om en truende person som gikk mot legevakten. Forbipasserende oppfattet at flere ble knivstukket, sier Rebnor til NTB.

Politiet ber på Twitter publikum ta kontakt dersom man har opplysninger.

En rekke patruljer fra politiet, både sivile og uniformerte biler, sykebiler og brannbiler er i området ved Danmarks plass akkurat nå, skriver Bergensavisen.

Oppdateres

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.