Politi har rykket ut etter knivstikking på Majorstuen i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

En mann er knivstukket på åpen gate på Oslo vest, og er alvorlig skadet. Politiet etterlyser en ung mann med afrikansk utseende og en nordisk utseende jente, de to flyktet fra stedet.

Politiet rykket med flere patruljer til Bogstadveien på Majorstuen i Oslo, etter melding om at en person var knivstukket på åpen gate.

Knivstikkingen skjedde i krysset mellom Bogstadveien og Sorgenfrigata, sier operasjonsleder i politiet, Gjermund Stokkli, til NTB.

Mannen er alvorlig, men ikke kritisk skadd, opplyser politiet. Ingen er pågrepet.

En ung mann med afrikansk utseende er etterlyst, sammen med en nordisk utsende jente. De to stakk av på elektriske sparkesykler som politiet antar ikke er leide, men private. De skal ha kjørt i retning av Frognerparken.

NTB-Toralf Larsen Vallestad og Anna Nesje melder om saken.

– Det var en hendelse i forkant mellom to personer på svarte sparkesykler og mannen som nå er knivstukket, sier politiets innsatsleder på stedet, Tore Barstad.

Ber om tips

Politiet gir et nærmere signalement av de etterlyste: Det skal være en ung mann med afrikansk utseende, med svart jakke med hvit hette, og en ung kvinne, lys i huden, krøllete blondt hår, svarte klær, og blå eller lilla veske.

Begge er trolig i slutten av tenårene, mannen rundt 1.80 høy og tynn.

Politiet er svært interessert i tips om knivstikkingen som skjedde noen minutter før klokka 20.

– Det kan være folk som gikk videre fordi de ikke trodde de hadde noe å fortelle, men vi vil gjerne ha kontakt, sier Barstad.

Politiet jobber med å avhøre vitner og samle tråder.

– Vi har flere vitner som har gitt ulike beskrivelser, sier operasjonslederen.

Dette er et uvanlig sted for denne typen grove voldshendelser, ikke minst er det uvanlig at slikt nå skjer på åpen gate på en lys og tidlig søndagskveld.

Les også: 

Knivstikking på Bjørndal sørøst i Oslo

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.