Politiet jakter på to personer etter knivstikkingen i Storgata i Oslo i natt. De to beskrives som menn med nordafrikansk utseende.

Øyenvitner har beskrevet de to mennene for politiet. Den ene skal være 185 centimeter høy, med mørk parkasjakke, mørke bukser og lyse sko.

Den andre beskrives som en mann på 25–30 år, rundt 165 centimeter høy, med svart lue. Ifølge vitner skal mannen ha snakket svensk, og det er denne mannen politiet mistenker er gjerningspersonen, ifølge VG.

Fokuserer på «svensk»

Politiet mener det har vært et slagsmål på en bar i Oslo sentrum i forkant av knivstikkingen, og teorien er at de to personene og de tre ofrene alle var involvert, skriver TV 2.

Både norske og svenske medier fokuserer på at gjerningspersonen snakket svensk, og gjemmer opplysningen om nordafrikansk utseende langt nedi teksten. Slik omtaler Sveriges Television saken på sin nettside: Norsk polis söker svensktalande man efter knivattack. Artikkelen nevner overhodet ikke ordet «nordafrikansk».

Det gjør heller ikke NRK Dagsrevyen i sin 19-sending, som kun har denne opplysningen om de etterlyste: «identiteten til de mistenkte er ukjent».

Utenfor livsfare

Det var lenge kritisk for en mann i 30-årene etter knivstikkingen, men han er nå utenfor livsfare.

– Tilstanden hans er ikke lenger kritisk. Heldigvis, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om knivstikkingen søndag klokken 2.05.

Mannen i 30-årene var knivstukket i magen og lå på bakken. Han ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt rett til operasjonsbordet på Ullevål sykehus.

Samtlige er kjenninger av politiet

Alle de tre knivskadde er kjenninger av politiet, men politiet ikke knytter knivstikkingen til et spesielt miljø, sa operasjonleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen til TV 2 tidligere søndag.

De to mennene i 20-årene, som selv oppsøkte legevakten, er også utenfor livsfare. De var alvorlig skadd og ble kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å si noe om foranledningen til knivstikkingen. Politiet vil heller ikke gi opplysninger om hvorvidt ofrene var tilfeldige.

– Vi kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningsperson og ofrene. Vi knytter ikke hendelsen til et spesielt miljø. Men dette er en hendelse som ikke gir grunn til uro for allmennheten, sier Nygård.

Politiet driver taktisk etterforskning. De henter systematisk inn overvåkingsbilder og gjennomfører avhør. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂